Nyheter

ABB utser Karin Lepasoon till kommunikations- och hållbarhetschef

ABB tillkännager idag att Karin Lepasoon har utsetts till kommunikations- och hållbarhetschef samt medlem i koncernledningen. Hon kommer att efterträda Theodor Swedjemark som, vilket tidigare meddelats, har beslutat sig för att lämna företaget.

Lepasoon kommer att tillträda befattningen senast den 1 oktober 2022 och Theodor Swedjemark kommer att kvarstå i rollen och koncernledningen tills dess.

Svenska Karin Lepasoon (53), kommer till ABB från Vattenfall, där hon är Senior Vice President, kommunikationsdirektör och ingår i företagets koncernledning.

Tidigare har hon varit Head of Global Marketing and Communications på SEB, Director of Sustainability, Communications and HR på Nordic Capital, Head of Strategy and Chief of Staff på Skanska såväl som ett antal andra roller inom kommunikationsområdet.

Karin har en masterexamen i juridik (LL.M) från Lunds universitet och en masterexamen i EU-lagstiftning från Leiden University i Nederländerna.

– Karin är en erfaren ledare med viktig expertis inom både kommunikation och hållbarhet. Jag är mycket glad över att hon börjar på ABB för att leda den fortsatta utvecklingen av vårt starka varumärke, anseende och positionering inom hållbarhet, säger ABB:s vd Björn Rosengren.

Från 1 oktober 2022 kommer koncernledningen att bestå av följande personer:

Björn Rosengren, vd; Timo Ihamuotila, CFO; Tarak Mehta, affärsområdeschef för Motion; Peter Terwiesch, affärsområdeschef för Process Automation; Morten Wierod, affärsområdeschef för Electrification; Sami Atiya, affärsområdeschef för Robotics & Discrete Automation; Andrea Antonelli, chefsjurist; Carolina Granat, HR-chef och Karin Lepasoon, kommunikations- och hållbarhetschef.