Nyheter

Ny näringspolitisk chef på IKEM

Nils Hannerz tillträder tjänsten som chef för den nybildade avdelningen politik på Sveriges Innovations-och kemiindustrier (IKEM).

Nils har arbetat på IKEM i åtta år och senast i rollen som forsknings och innovationschef.

– I syfte att ytterligare utveckla och stärka vår organisation skapas två nya avdelningar på IKEM. Avdelningen politik samt en kommunikationsavdelning. Jag är glad att Nils axlar rollen som chef för politikavdelningen. Med sin långa erfarenhet från områden som klimatfrågor, innovationsfrågor och allmän industripolitik gentemot politiker och myndigheter kommer han att ge viktiga bidrag till att driva IKEM:s näringspolitiska agenda säger Jonas Hagelqvist, vd för IKEM.

Nils Hannerz är civilingenjör i kemiteknik och har tidigare arbetat som organisations- och managementkonsult på Tipforce och MacMannberg, som vice VD på startupen Super Local Media och vid forskningsinstitutet RISE JTI.

– Politikens ambition kring omställningen inom klimat och kemikaliepolitik leder nu till en flod av nya förslag och regler. Vi måste jobba stenhårt för att förutsättningarna för IKEM:s medlemsföretag är så goda att de vill investera vidare i landet och ser fram emot att delta i det arbetet tillsammans med kollegorna på IKEM säger Nils Hannerz.

Foto: Bengt Säll