Nyheter

Storsatsning på Svea Solar

Stigande energipriser, en orolig omvärld och utfasning av fossila bränslen bidrar till att solenergi nu är mer eftertraktat än någonsin. Svea Solar välkomnar nu riskkapitalbolaget Altor som ny betydande investerare för att fortsätta tillväxten inom sin kärnverksamhet, takinstallationer och energioptimering.

Investeringen från Altor syftar till att Svea Solar ska gå från tredje störst till att bli det största bolaget för solenergilösningar i Europa.

Svea Solar har sett en snabb tillväxt sedan starten 2014. Förra året nådde företaget sitt mål på 1 miljard SEK i omsättning och planen är att fördubbla det beloppet redan under 2022.

För närvarande har Svea Solar fler än 700 anställda på fem marknader och planerar att anställa ytterligare 5 000 personer till 2025. För att säkerställa snabb tillväxt och expansion i Europa välkomnar företaget nu riskkapitalbolaget Altor som ny investerare.

– Det är viktigare än någonsin att snabbt skala upp Europas tillgång till ren energi, inte bara för klimatets skull, utan också för att se till att Europa blir självförsörjande på energi. Det här enorma bidraget från en erfaren och engagerad investerare som Altor kommer att göra det möjligt för oss att ytterligare bidra till ett mer hållbart, motståndskraftigt och oberoende energisystem. För oss var det viktigt att Altor delade vår vision om en framtid utan fossila bränslen, där vi hjälper människor att bli självförsörjande på ren energi så snabbt som möjligt. Vi ser verkligen fram emot att börja samarbetet med Altor, säger Erik Martinson VD och medgrundare för Svea Solar.

Investeringen från Altor ska bidra till att förverkliga Svea Solars mål att bli ledande i Europa, med mål att täcka 80 procent av Europa till 2026. Altor har lång erfarenhet av sektorer inom klimatomställning och internationalisering av snabbväxande företag.

– Investeringen bygger på Altors historik för investeringar i gröna omställningar och är ett bevis på vår starka övertygelse om solenergi som en viktig del av lösningen för europeisk energiförsörjning och balans. Svea Solar har snabbt blivit det ledande solcellsföretaget för bostäder i Sverige, med starka positioner i Spanien, Tyskland, Belgien och Nederländerna. Svea Solars innovativa team har byggt upp en anmärkningsvärd varumärkesposition och vi är säkra på att de kommer att fortsätta spela en nyckelroll i att driva på den gröna energiomställningen i Europa under de kommande åren. Vi ser fram emot att samarbeta med Svea Solar-teamet och aktieägarna för att leverera på den ambitionen, säger Herman Korsgaard, Director på Altor.