Nyheter

Röststyrning för industriapplikationer: på lokalt språk, lätt att integrera och utan internetanslutning

Röststyrningen är en växande marknad vilket Alexa, Siri och andra visar. Industriella applikationer kan också dra nytta av samma teknik, för intuitiv och handfri kontroll av enheter och system som används för att automatisera komplexa processer eller i medicinsk apparatur.

För sådana applikationer är den inbyggda röststyrningslösningen vicCONTROL från voice INTER connect tillgänglig på 30 språk inklusive Skandinavien och Benelux. Lösningen är lätt att integrera, användarvänlig och uppfyller de högsta standarderna för säkerhet och datasekretess. Röstbehandling är helt lokal, utan behov av en internetanslutning.

vicCONTROL är resultatet av mer än 20 års erfarenhet inom områdena kommunikation, ljudsignalbehandling och röststyrning. Lösningen finns antingen som ett mjukvarupaket (vicCONTROL industrial) för installation i de många inbyggda systemen baserade på ARM eller X86, eller som ett kit bestående av både hårdvara och mjukvara. Den stöder alla nödvändiga funktioner, allt från aktivering via wake word till igenkänning av röstkommandon baserade på NLU (Natural Language Understanding) och kontroll av varje funktion i målapplikationen via MQTT-protokollet.

Realtidsförmåga, AI-baserade semantiska analyser och sofistikerade algoritmer för strålformning och brusreducering säkerställer maximal användarvänlighet och optimal ljudkvalitet. Dessutom kan vicCONTROL industrial generera ljudåterkoppling i form av uppmaningar eller text-till-tal för röstutgång.

Snabb och enkel integration av röststyrning på lokalt språk

Utvecklingsmiljön vicSDC gör det snabbt och enkelt att anpassa röstapplikationer med vicCONTROL industrial. I det GUI-baserade webbverktyget kan röstdialoger skapas och kompileras för alla operativsystem. Mer än 30 nationella språk finns tillgängliga, inklusive norska (bokmål), svenska, finska och danska samt Benelux-ländernas språk. Taligenkänningens omfattande parametriseringsfunktioner och den öppna systemarkitekturen säkerställer att den kan anpassas optimalt till individuella krav. Tack vare omfattande strålformningsteknik fungerar röststyrning även i bullriga miljöer.

Högsta standarder för säkerhet och datasekretess

De privata kontona på servern som hostas av voice INTER connect i Tyskland när röstdialogerna skapas, uppfyller de högsta standarderna för säkerhet och datasekretess. De färdiga röstapplikationerna implementeras sedan på målhårdvaran. Där är de offline och kan köras lokalt utan att det krävs en internetanslutning. Känslig information och röstdatainmatning stannar inom den röststyrda enheten, liksom antalet interaktioner osv.

vicCONTROL go – röststyrning via plug-and-play

Utöver den industriella mjukvarulösningen vicCONTROL erbjuder voice INTER connect även en DSP-baserad hårdvarumodul för att implementera röststyrning i alla produkter. vicCONTROL go är ett kort som endast är 3 x 6 cm stort och kan användas för att styra enheter och system via seriellt gränssnitt eller GPIO utan ytterligare utveckling. Den lilla hårdvarumodulen kan snabbt och enkelt ställas in med ett PC-baserat verktyg och kräver inte heller någon anslutning till Internet. vicCONTROL go finns på samma 30 nationella språk som vicCONTROL industrial. Till skillnad från industriversionen är modulen dock endast lämplig för röststyrningskommandon som inte har mer än en enda parameter. Den erbjuder dock ytterligare kontrollerbara GPIO:er för att kombinera sensorer och ställdon med röststyrningen.

En mängd potentiella industri- och konsumenttillämpningar

De möjliga tillämpningarna av vicCONTROL är praktiskt taget obegränsade – oavsett om det är som kontrollalternativ för hushållsapparater, för industriella system där handskar och arbetsprocesser försvårar kontroll, eller inom det medicinska området, där viktiga händelser kan dokumenteras och funktioner aktiveras med röst utan att ta fokus från den pågående aktiviteten.

Support från första koncept till serieproduktion

voice INTER connect stödjer kunder från det initiala införandet av röststyrningslösning till integration och utveckling av röstdialoger, val av hårdvarukomponent och slutligen serieproduktion. Företaget Voice INTER connect har mer än 20 års erfarenhet och många framgångsrika projekt inom sektorer som fordonsindustri, automation och medicinteknik, och arbetar i samarbete med välkända internationella tillverkare av inbyggda system och industridatorer.

För mer information:
www.viccontrol.com