Nyheter

Ny vd för Modity

Jonas Ekblad tillträder som vd för energihandelsbolaget Modity Energy Trading i Lund, efter en tid som tillförordnad vd för Modity.

– Modity har tillsammans med sina ägare och kunder en central roll i omställningen av energimarknaden genom att underlätta utbyggnaden av förnybar energi, möjliggöra den ökade flexibilitet i elproduktion och elkonsumtion som behövs för att hantera ett mer volatilt elpris. De mycket oroliga tider som följer av kriget i Ukraina ökar även vikten av en trygg riskhantering, som är Moditys kärnverksamhet, säger Jonas Ekblad, vd Modity.

Jonas Ekblad har sen 2016 haft olika positioner på Modity, senast handelschef och tillförordnad vd. Jonas har mångårig erfarenhet inom energibranschen, bland annat från E.ON och DONG (numera Örsted).

– Vi i styrelsen är glada över att Jonas Ekblad accepterat att ta sig an VD-rollen i Modity. Jag anser att Jonas erfarenhet och kompetens är precis vad Modity behöver i dessa tider då marknaden är så föränderlig och turbulent, säger Mikael Eriksson, styrelseordförande för Modity.

Modity Energy Trading AB ägs till lika delar av de kommunala energibolagen Öresundskraft och Kraftringen.

Jonas Ekblad tillträder tjänsten som vd för Modity den 17 mars 2022.