Nyheter

HANZA inviger ny fabrik i Estland

HANZA Holding inviger idag sin nybyggda produktionsanläggning i Tartu, Estland. Den nya fabriken stärker HANZAs position som en unik leverantör av regional och komplett tillverkning och skapar ytterligare kapacitet för vidare tillväxt.

I december 2020 meddelade HANZA att företaget skulle bygga en ny produktionsanläggning under 2021, med planerad invigning under första kvartalet 2022. Fabriken står nu färdig och utgör en viktig del av HANZAs expansionsstrategi.

Invigningsceremonin leds av HANZAs styrelseordförande Francesco Franzé, tillsammans med Sveriges ambassadör i Estland, H.E. Ingrid Tersman och Tartus borgmästare, Jarno Laur.

– Detta är en viktig milstolpe i HANZAs utveckling, säger Francesco Franzé, styrelseordförande i HANZA. En ny, modern anläggning i Estland som är skräddarsydd för komplex montering, skapar en stark grund för fortsatt snabb tillväxt.

– Vi ser att allt fler företag drabbas av störningar i försörjningskedjan, säger Erik Stenfors, vd, HANZA. Vi erbjuder ett alternativ genom komplett och lokal tillverkning, som inte bara skapar en mer pålitlig leveranskedja, utan också ökad flexibilitet och lägre kostnad.

– Genom att ha både komponenttillverkning och slutmontering på samma plats, minskar vi vårt koldioxidavtryck, säger Emöke Sogenbits, klusterpresident, Baltikum. För att skapa ett optimalt tillverkningsflöde har vi byggt den nya anläggningen i direkt anslutning till vår befintliga anläggning för plåttillverkning.

Investeringen i den nya anläggningen på 12 000 kvm uppgår till cirka 80 miljoner kronor. Invigningen firas idag med HANZA-kollegor, kunder, leverantörer samt lokala myndigheter och partners.