Nyheter

Kapitalet strömmar till svenska hållbara teknikbolag inför årets investerarmöte

Enligt färsk statistik från Cleantech Scandinavia har investeringarna i svenska hållbara teknikbolag tredubblats på ett år och rekordartade 4,3 miljarder (1,26m) investerades år 2021 där Northvoltinvesteringar utgör cirka hälften.

På tisdag den 22 mars invigs Sweden Sustaintech Venture Day av Sveriges Energiminister och på agendan står kampen om energin. Delta vid pressträffen på morgonen för ytterligare nedbrytning av statistiken kring investeringar och en presentation av globala siffror.

– Årets rapport visar en aldrig tidigare uppvisad tillväxt i antalet deals och det är bra för det globala klimatet och för Sverige att svensk hållbar teknik sprids i världen. Vi ser dock flera sektorer där ännu mer investeringar behövs, säger Magnus Agerström från Cleantech Scandinavia.

Svensk batteriteknik, energibesparing, vind-, våg och solkraft, grönt stål, återvinning, fossilfri sjöfart, storskalig laddning, mikromobilitet, agritech/foodtech gör segertåg i världen.

– Sverige är främst i världen vad gäller förnybar energi och hållbara tekniklösningar. Genom ett långsiktigt arbete och en tydlig fokusering på hållbarhet ser Sting som ägare av Sweden Sustaintech Venture Day med glädje på denna utveckling. Det finns mer att göra för planeten och Sverige är en nettobidragare med dessa investeringar, säger Magnus Rehn på Sting.

31 bolag i uppskalningsskedet har noga valts ut och totalt följer eventets initiativtagare Boel Swartling 164 bolag för att välja ut de bolag som har mest skalbar affärsmodell och positiv försäljningstillväxt.