Nyheter

De vill accelerera digitalt och hållbart skogsbruk

Den nordiska bolagsgruppen MW Group investerar genom dotterbolaget MW Forest Sense i det finska geodatabolaget Arbonaut och blir därmed en världsledande aktör inom fjärranalys för ett digitalt och hållbart skogsbruk. 

Bolagen har i partnerskap utvecklat lösningar som ger en digital helhetsbild av skogen, både som tillgång och som ekosystem.

Skog är en av världens viktigaste naturresurser och behovet av hållbara lösningar för att utveckla användningen denna viktiga tillgång har aldrig varit större.

Genom investeringen i Arbonaut kan man nu erbjuda bättre och mer tillförlitliga beslutsunderlag för att värna om den biologiska mångfalden och öka värdet av våra skogar. Samarbetet mellan bolagen skapar även förutsättningar för fortsatt tillväxt och expansion inom geospektrala informationstjänster.

Vårt samarbete med Forest Sense har möjliggjort utvecklingen av nästa generations digitala skogsplanering. Partnerskapet stärker ytterligare våra möjligheter att svara på kundernas nya behov. Forest Sense branschkunnande och starka marknadsposition har avsevärt hjälpt Arbonaut på den nordiska marknaden för digital skoglig information, säger Tuomo Kauranne, VD och grundare, Arbonaut.

Tillsammans är Forest Sense och Arbonaut branschledande inom inhämtning, analys och bearbetning av geodata. Det fördjupade samarbetet mellan bolagen skapar ett kunnande som är unikt på marknaden, bland annat genom den expertis som MW Group har inom inhämtning av information med obemannade flygande system (drönare) med lång räckvidd och hög effektivitet.

Att kunna erbjuda kunderna avancerad geospektral information av tillgångar är en viktig komponent i MW Groups kunderbjudande.

Tillgången till ny teknologi, moderna analysmetoder och Arbonauts världsklass expertis, ger oss ypperliga möjligheter att vara en föregångare på marknaden. Efterfrågan på en detaljerad och tillförlitlig skoglig information ökar, när skogarnas globala betydelse växer som substitution till fossila material, kolsänkor, källor för mångfald och rekreationsmål. Med noggranna fakta och bred information hjälper vi kunderna att skapa ett hållbart mervärde ur skogarna, vad vi på Forest Sense kallar skoglig intelligens med precision, berättar Sixten Sunabacka, ny styrelseordförande i Arbonaut och Executive Partner i Forest Sense.