Nyheter

Årets toppchef och näringslivets näst mäktigaste kvinna

I dag på internationella kvinnodagen presenterar Dagens Industri listan över de 125 mäktigaste kvinnorna i svenskt näringsliv. Vattenfalls VD och koncernchef Anna Borg har i år rankats som Näringslivets näst mäktigaste kvinna och vinnare i kategorin Toppchef.

Dagens industri har sedan 1999 lyft fram 125 kvinnor som befinner sig i den absoluta toppen av det svenska näringslivet. Listan presenterar kvinnor med stor makt att utveckla sina bolag och organisationer och därmed hela samhället mot ett jämställt näringsliv. Förra året, placerade sig Anna Borg på en åttonde plats och har i år klättrat till nummer två på årets lista.

Jämte listan presenteras även vinnarna i kategorierna Toppchef, Ägare, Styrelseproffs, Internationell toppchef, Stjärnskott och Entreprenör där Anna Borg är utsedd som vinnare i kategorin Toppchef.

Dagens industri konstaterar att som VD för landets största energibolag är Anna Borg en av de allra viktigaste nyckelspelarna i skapandet av Sveriges framtida industristruktur.

Förnybar och billig energi är en förutsättning för att svensk basindustri ska kunna leva vidare och byggas ut.

Anna Borg tillträdde posten som VD och koncernchef för Vattenfall november 2020 och har en lång bakgrund inom bolaget som bland annat CFO.