Nyheter

Elskling lanserar jämförelse av el för företag

Jämförelsesajten Elskling.se lanserar jämförelse av el för företag.

– Vi vill hjälpa företag i olika storlekar att få ett så konkurrenskraftigt elavtal som möjligt. Det är extra viktigt nu med höga elpriser och ekonomiska konsekvenser under pandemin, säger Ann-Catrin Dahlbom, Partner Manager på Elskling.

elskling.se/foretag kan vilket företag som helst jämföra elpriser – butiker, industrier, bostadsrättsföreningar med flera. Med den nya produkten vill Elskling göra det enkelt för företagare att se över sina elavtal.

– Processen är densamma som för privatpersoner – du uppger ditt företags postnummer, beräknad årsförbrukning och vilken typ av avtal du vill ha. I nästa steg får du se avtalserbjudanden från olika elhandelsbolag. Du kan också specificera om företaget ska ha grön el exempelvis, säger Ann-Catrin Dahlbom, Partner Manager på Elskling, en del av Zmarta Group.

Fler spännande funktioner och produkter planeras att lanseras under året.

Företag ekonomiskt påverkade av höga elkostnader

Under vintern har vi kunnat läsa i flera stora tidningar om företag som har fått ta en ekonomisk smäll på grund av de höga elpriserna, och som vi vet sen tidigare har även pandemin slagit hårt mot många.

– Det finns många företag som har blivit ekonomiskt påverkade av pandemin och inte minst nu med de skyhöga elpriserna. Flera företag har gjort en ekonomisk förlust, säger Ann-Catrin Dahlbom.

Gör ett aktivt val av elavtal

Genom att göra ett aktivt val av elavtal försäkrar du dig att ditt företag inte betalar onödigt mycket för elen ni förbrukar – i slutändan är det ändå samma el i eluttaget. Det som skiljer sig är elbolagen och vilken typ av el du vill att ditt företag investerar i, som grön el till exempel.

– Många företag kan spara pengar på att byta elavtal. Hur mycket företaget kan spara beror på vilket elavtal ni har idag och hur mycket el ni förbrukar. Om du inte gör ett aktivt val av elavtal blir du tilldelad ett så kallat anvisningsavtal, vilket oftast är mycket dyrare. Jämför istället elavtal med Elskling så att du får ett så konkurrenskraftigt elavtal som möjligt, säger Ann-Catrin Dahlbom.