Nyheter

Delete i Piteå – vinner nytt slamavtal

Delete har tecknat nytt avtal med Pireva – Piteå renhållning och vatten, ett mer omfattande än det avtal som företaget haft sedan tidigare. Avtalet är värt flera miljoner om året och gäller all slamtömning i Piteå kommun, tömning av fettavskiljare samt slamtransporter från reningsverk.

Tobias Blomquist säljchef på Delete:

– Vi är så klart oerhört glada för att vi fått avtalet. Det innebär både nyanställningar och investeringar i form av nya slamsugningsfordon på vår avdelning i Piteå.

Avtalet började gälla den 1 mars och Delete räknar med att mellan två till åtta personer i veckan kommer att vara involverade i arbetet åt Pireva. Delete har inte bara det nya slam-avtalet utan en rad slamavtal med bland annat Stena på olika orter samt Piteå och Skellefteå kommun.

De servar dessutom industri- och byggsektorn i hela regionen. Företaget har mycket kunder inom pappers- och massaindustrin, i gruv-, stålindustri och byggsektorn, industrier som just nu arbetar för högvarv och investerar stort.

Pireva svarar för dricksvattenförsörjningen, insamlingen och återvinningen av avfall samt reningen av avloppsvatten inom Piteå kommun. Dom ägs av Piteå Kommun genom PIKAB-koncernen.