Nyheter

Sparc Group gör sitt 15:e förvärv och stärker upp geografiskt med spetskompetens

Femtonde förvärvet för Sparc Group innebär breddning mot elkraftteknik och automation. Det innebär även ny geografisk mark.

– Elkonsulten AB är ett riktigt spännande ingenjörs- och kunskapsföretag i Norrköping och Finspång som vi tillträder i slutet av april. De kommer bidra mycket till övriga teamet inom Sparc, säger Erik Björklund, VD Sparc Group. 

Idag har Sparc Group vuxit till 15 dotterbolag med närmare 290 medarbetare sedan starten i juli, 2021. Tillsammans projekterar, installerar och optimerar de värme, ventilation, el- tele- och datateknik samt larm, lås och passersystem i Västsverige och Stockholmsområdet. I och med förvärvet av Elkonsulten AB kommer Sparc även finnas representerade i Östergötland. 

 – Det känns väldigt kul att kunna bredda vår laguppställning inom Sparc med Elkonsulten AB. Det finns en stor efterfrågan av deras kunskap på marknaden, där de bland annat arbetar med konstruktions- och utredningstjänster inom industriell kraftförsörjning, säger Erik Björklund.    

Elkonsulten AB startades 1988 och har kontor i Finspång och Norrköping i Östergötland. Tillsammans omsätter de ca 30 MSEK med sina 15 medarbetare. Företaget har en lång historia av allt från planering och projektering, till konstruktionsarbete, driftsättning och intrimning. Både i Sverige och utomlands. 

– Nyckeln i vår framgång har varit våra medarbetare. Att Erik Björklund och Sparc har samma värderingar som oss var det som avgjorde att vi också vill ingå i team Sparc framåt. Vi ser nu fram emot att utvecklas än mer, för att kunna ta större och fler spännande projekt i framtiden, fortsätter Paul Westerberg, delägare och VD Elkonsulten AB. 

I slutet av april tillträder Sparc Group Elkonsulten AB, som därmed blir första bolagen i Östergötland med kunder som Siemens-Energy, Lantmännen/OMT, NODRA och Tekniska verken i Linköping. Utöver elkraftteknik finns även kunskap och lång erfarenhet av industriella styrsystem och kommunikationslänkar, avsedda att styra och övervaka industriella processer.   

– Att vi sätter människorna och entreprenörerna i fokus är grunden i allt vi gör. Resultatet av det är att många företag och deras grundare vill fortsätta utvecklas tillsammans med oss. Därför känns det verkligen kul att Elkonsulten AB – med Paul Westerberg i ledartröjan – vill hänga med på vår gemensamma resa framåt, avslutar Erik Björklund, Sparc Group.  

Om Sparc Group  
Sparc Group erbjuder installationsbranschens mest attraktiva, kompletta och hållbara helhetserbjudande inom el- tele- datateknik och automation samt lås, larm och passersystem. Våra närmare 290 medarbetare är hjärtat i verksamheten och verkar över hela Sverige.