Nyheter

ABB Formula E driver fram sociala framsteg i Mexiko

ABB FIA Formula E World Championship återvänder i veckan till Mexico City för sjätte gången – nu är det dags för omgång 3 av säsong 8. Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City är den högst belägna racerbanan under säsongen på 2 250 m över havet. Det är också en extremt snabb bana tack vare långa raksträckor parat med några snäva kurvor på Foro Sol-stadion.

Theodor Swedjemark, ABB:s globala kommunikations- och hållbarhetschef:

– ABB driver fortlöpande framsteg i länder som Mexiko för att bidra till att skapa en mer hållbar framtid som en del i vår Hållbarhetsstrategi 2030. Ett viktigt element i denna strategi är sociala framsteg, där vi strävar efter att skapa säkra, rättvisa och inkluderande arbetsmiljöer och stötta samhällsbyggande projekt. Därför är vi stolta över att delta i FIA Girls on Tracks workshoppar i Mexiko, som en del av vårt fortsatta samarbete med programmet.

FIA Girls on Track-eventet, som äger rum idag, erbjuder flickor i åldern 8 till 18 år möjlighet att utforska de olika aspekterna av motorsportindustrin genom ett antal olika aktiviteter och workshoppar. En av workshopparna fokuserar på ABB-robotar där två av företagets mest innovativa samarbetande robotar lyfts fram – YuMi och GoFa.

För att ytterligare stötta FIA Girls on Track producerar ABB en videoserie under hela säsongen för att lyfta fram de många otroligt duktiga kvinnor som arbetar i Formel E-depån. Den andra videon, som visar Anna Schwaiger, lågspänningsingenjör för TAG Heuer Porsche Formula E Team, släpptes idag.

ABB inledde sin verksamhet i Mexiko för 75 år sedan och har idag cirka 4 500 medarbetare på nio utvecklingscenter inom produktion, teknik, servicecenter, forskning och utveckling, utöver ett Global Business Center som betjänar Latinamerika från San Luis Potosí.

Vincent Magaña, vd för ABB Mexico:

– Att ABB FIA Formula E World Championship kommer tillbaka till Mexiko ger perfekta möjligheter att visa upp hållbar teknik och öka medvetenheten om de många sätt på vilka vi kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringarna. ABB har blivit strategisk partner för Mexiko genom att tillhandahålla teknik för att hjälpa landet att göra stora framsteg inom energihantering och effektivitet i olika industrier med ett antal högprofilerade projekt.

Ett sådant ABB-projekt i Mexiko avser en femstjärnig turistanläggning i Mexikos Riviera Maya. Efter en rigorös digitaliseringsprocess har lyxhotellet installerat 64 av ABB:s M4M-nätverksanalysatorer med en rad ytterligare Smart Power-brytare och -skyddskåpor runt om i hela rekreationsanläggningen. Lösningen har förbättrat effektiviteten på anläggningen och minskat energikostnaderna med minimala störningar för gästerna.

Som en del av ABB:s globala hållbarhetsstrategi 2030 satsar företaget på att uppnå koldioxidneutralitet i den egna verksamheten och att diskutera med leverantörerna för att utvidga satsningen i syfte att minska utsläppen i hela leveranskedjan. ABB i Mexiko drar igång ett pilotprojekt som kan bidra till målen med besparingar på cirka 2 kiloton koldioxidutsläpp tack vare användning av förnybar energi vid tre (San Luis Potosí, Matamoros och Guadalupe) av ABB:s nio anläggningar i landet.

Efter racertävlingen i Mexico City återvänder man till Rom för omgång 4 och 5 den 9–10 april.