Nyheter

Starkt år för Combitech

Den nordiska lösnings- och konsultpartnern Combitech släpper idag sin helårsrapport för 2021. Combitech rapporterar ett år med ökad försäljning och god utveckling i flera marknadssegment.

Under året tecknade företaget bland annat ett långsiktigt samarbetsavtal med BAE Systems Hägglunds inom digital transformation, modellbaserad utveckling och autonomi.

Uppdragen inom svensk industri och offentlig sektor fortsatte växa, likaså arbetet för att stödja verksamheter för ett hållbart och säkert samhälle.

– Vi har haft ett bra år på väldigt många sätt. Flera av våra affärer inom exempelvis försvar, telekom och stora delar av den offentliga sidan har utvecklats och haft en begränsad påverkan av Covid-19. Området totalförsvar, som omfattar såväl det civila som det militära försvaret, var och är fortsatt aktuell. Likaså efterfrågan på tjänster inom cybersäkerhet och digital transformation. Det är en styrka för oss att ha en stor bredd i kunder, uppdrag och tjänster. Men jag vill också ge en stor eloge till våra medarbetare för en stark laginsats och anpassningsförmåga i en pandemi, säger Jessica Öberg, vd, Combitech.

Samtidigt har Combitech engagerat sig i viktiga teknikområden som exempelvis inom artificiell intelligens (AI), vilket är betydelsefullt för både industri och offentlig sektor.

Tillsammans med Skogsstyrelsen har företaget utvecklat en AI-lösning för att upptäcka skadeangrepp på skog tidigt. Vidare fortsatte arbetet inom ramen för den nationella stiftelsen Wallenberg AI Autonomous Systems and Software Program (WASP) och forskningsarenan Public Safety (WARA-PS).

Där Combitech är med som en aktör och forskar kring framtidens autonoma räddningssystem. Under året blev företaget också partner till AI Sweden för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling.

Satsning på medarbetare och rekrytering

I slutet av 2021 släppte Universum resultaten från sin årliga undersökning ”Sveriges bästa arbetsgivare” där anställda betygsätter sin arbetsgivare. Den visar att Combitech fortsätter vara i topp 30 bland Sveriges bästa arbetsgivare. En placering som ger extra kraft i det viktiga arbetet med att behålla och kompetensutveckla medarbetare men också att rekrytera.

– På Combitech är det vi medarbetare och vår gemensamma kompetens som är kärnan i verksamheten, så den här undersökningen och placeringen betyder mycket. Under 2021 investerade vi än mer i vår företagskultur med målet att det ska genomsyra vårt ledar- och medarbetarskap. Under 2022 vill vi fortsätta växa. Jag ser ett stort behov av att arbeta vidare med medarbetarperspektivet och att rekrytera, säger Jessica Öberg.