Nyheter

Otovo anställer Petter Ulset från Cognite som CFO

Otovo har anställt Petter Ulset som Chief Financial Officer. Ulset ansluter till Otovo från det globala industriella mjukvaruföretaget Cognite, där han arbetat som Senior Vice President of Corporate Development.

Han börjar den 1 mars i år.

– Vi är väldigt glada över att få Petter ombord. Han tar med sig erfarenhet av att skala upp det snabbväxande SaaS-företag Cognite globalt och har stor erfarenhet av corporate finance och M&A inom energisektorn från hans tid på Aker ASA och McKinsey & Company. Han kommer garanterat att bidra till att accelerera Otovos tillväxt, säger Andreas Thorsheim, VD för Otovo.

Ulset lämnar Cognite där han var Senior Vice President för Corporate Development, ansvarig för att skala Cognites erbjudanden till nya tillgångstunga branscher och geografier samt leda företagets strategi- och ekonomifunktioner. Innan han började på Cognite arbetade han som Investment Manager på Aker ASA och som Junior Partner på McKinsey & Company, huvudsakligen inom den globala energiindustrin.

– Under de senaste fem åren har jag haft turen att få vara med och bygga Cognite och att lyfta företaget från en bra, men oprövad affärsidé, till att bli Norges första enhörning. Min tid med Cognite har lärt mig mycket om vad som krävs för att blixtskala teknikföretag. Jag hoppas kunna använda mig av dessa lärdomar i arbetet med Otovo. Här ser jag ett företag med ett starkt team som har byggt upp en affärsmodell med en marknadsmöjlighet utan tak. Det självförstärkande hjulet i Otovos modell för att koppla samman konsumenter och installatörer är stark och kommer att accelerera när vi skalar. Jag vet att de kommande åren kommer att bli en episk resa med massor av skoj, säger Petter Ulset.

– Efter att ha umgåtts med Andreas och teamet blev jag övertygad om att detta var en möjlighet som var för bra för att tacka nej till. När du går genom Otovos kontor ser du många leenden och entusiasm, du känner oöverträffad energi en önskan att lyckas med Otovos uppdrag att sätta solpaneler och batterier i alla hem i Europa. Detta raison d’être prenumererar jag på till 100%, tillägger Ulset.

Ulset kommer till Otovo den 1 mars 2022 och kommer att arbeta från Oslo. Han kommer att bli del av Otovos internationella ledningsgrupp och även ansvara för Otovos strategi- och M&A-funktioner, samt att vara tillgångsägare för EDEA (European Distributed Energy Systems, Otovos enhet inom tillgångsägande), vars VD kommer att rapportera till honom.

Ulset har en magisterexamen i industriell ekonomi och teknologiledning från Norwegian University of Science and Technology (NTNU).

Otovo tackar Lars Ekeland för hans starka och engagerade tid som tillförordnad CFO. Ekeland kommer nu att återgå till sin roll som chefsjurist.