Nyheter

Northvolt går på högvarv – rekryteringsbehovet extremt

Beskedet om Northvolts nya fabrik i samarbete med Volvo Cars har skapat ett stort tryck på rekryteringarna framöver.

– Just nu expanderar vi Northvolt Labs i Västerås från 400 till 1.000 anställda och Northvolt Ett i Skellefteå från 500 anställda till över 3.000 på bara några få år. Samtidigt växer vi i Stockholm, Gdansk och Fredrikstad, och har precis lanserat ett joint venture med Volvo Cars som också rekryterar. Så sammanlagt anställer vi mellan 100 och 200 personer per månad, säger Katarina Borstedt, Director Talent Strategy till Dagens Industri.

Northvolt söker operatörer, tekniker, projektledare, forskningsspecialister ,ingenjörer, från process-, mjukvaru- och elingenjörer till HSE- och kvalitetsingenjörer

 – Det svåraste är att hantera varje enskild rekryteringsprocess med samma höga krav på kvalitet, för att säkerställa att vi bevarar vår kultur och höga leveransförmåga, samtidigt som vi fortsätter växa så pass massivt, fortsätter Katarina Borstedt till Dagens Industri.

Etableringen beräknas ge cirka 3 000 nya jobb. Fabriken kommer att ligga i anslutning till Volvo Cars befintliga anläggning vid Pressvägen i Sörred.