Nyheter

Abus

Abus Kransystem växer i Karlstad

Under februari 2022 inleddes arbetet med utökade lokaler på Gräsdalen i Karlstad. Lokalerna utökas med konferens- och utbildningslokaler, kontor, garage och lager på en yta om totalt ca 800 m2.

De nya lokalerna beräknas vara klara till sommaren 2022.

ABUS Kransystem AB, som ingår i den tyska koncernen och ansvarar för svenska marknaden som generalagent, sitter i lokaler i en fastighet som ägs Carlhag AB och som är en av ABUS Kransystems återförsäljare på svenska marknaden.

– ABUS Kransystem visar en stark framtidstro samt ett stort förtroende och långsiktighet i samarbetet med oss, genom att nu skriva ett långt hyreskontrakt, säger Johan Hammarström, VD på Carlhag AB.

ABUS Kransystem kommer att erhålla ett efterlängtat tillskott med utökade konferens- och utbildningslokaler. Via entresolplanet i utbildningslokalen finns direkt åtkomst till traverskranen som installeras i lagerdelen.

Det ger en unik möjlighet att effektivt genomföra praktiska utbildningsmoment utan att behöva förflytta sig till en separat industrilokal. ABUS Kransystem kommer också installera lättraverser, svängkranar, lin- och kättingtelfrar på balk i en permanent utställningsdel, som också används för sälj- och teknikutbildningar.

– I och med att vi också installerar en komplett traverskran i huset kan vi nu också erbjuda våra kunder att komma och genomföra både de teoretiska och praktiska momenten i traversförarutbildningen på plats hos oss, säger Tony Wittgren vd på ABUS Kransystem.

Den utökade lagerytan gör också att ABUS Kransystem kan lagerhålla fler reservdelar samt utökat lager för t ex kättingtelfrar för omgående leverans på svenska marknaden. Även att effektivare kunna lagerföra skrymmande gods som t ex lättraverser möjliggörs, enligt Tony Wittgren.

– Det ökar tryggheten för våra kunder då vi ännu snabbare kan få kundens verksamhet i drift. En ytterligare förbättring av vårt omfattande erbjudande inom nyförsäljning, service och förebyggande underhåll, tillägger Johan Hammarström vd på Carlhag.

Bättre utrymmen för personal

I utbyggnaden byggs det också nya och bättre personalutrymmen i form av fler kontor, personalrum och omklädningsrum. De nya omklädningsrummen kommer att rymma en ”ren” och en ”smutsig” del för Carlhag’s tekniker. Det blir även bättre duschmöjligheter och gott om utrymme för förvaring av arbetskläder. Dessutom tillkommer garageplatser för servicebilarna.

– Det här är förbättringar som verkligen kommer alla anställda till godo, berättar Johan Hammarström.

Miljöperspektiv

– Vi vill också bygga för framtiden ur ett miljöperspektiv. De nya servicebilsgaragen förbereds redan nu för att kunna förses med laddstolpar, inför en framtida övergång till elbilar. Parkeringen på framsidan har redan laddstolpar och fler tillkommer nu. Vi har också planer på att relativt snart installera solcellspaneler på taket vilket ger oss ett teoretiskt årstillskott på 90 000 kWh, avslutar Johan Hammarström.

På bilden: Nu är bygget officiellt i gång! Första spadtaget togs av från vänster Christer Axelsson, Rohm & Co, Christer Markusson och Johan Hammarström, Carlhag samt Tony Wittgren, ABUS Kransystem