Nyheter

Ny version av ABB Ability™ Performance Optimization for hoists

En ny version av ABB Ability Performance Optimization for hoists har idag lanserats av ABB för att möta behovet av ökad digitalisering inom gruvindustrin. Den uppgraderade digitala tjänsten möjliggör för tillståndsbaserat underhåll och högre nivåer av prestandaoptimering genom förfinad prediktiv analys.

ABB Ability Performance Optimization for hoists 3.1 säkerställer tidig upptäckt av avvikelser i driften och bygger på tidigare versioner för att förbättra drifttid, tillgänglighet, prestanda och produktivitet hos gruvspel genom att tillhandahålla agerbar information om nyckeltal (KPI:er). ABB Ability Performance Optimization for hoists finns tillgänglig på plattformen ABB Ability™ Edgenius, och möjliggör för snabba analyser och insikter i anläggningens verksamhet.

Den nya versionen erbjuder nya nyckeltalsfunktioner som baseras på input från kunder och ABB-experter. Nya nyckeltal kan ställas in för tillgänglighet för servicehissar, statistik över hisscykler, EMS-statistik, drifttider för anläggning av bromsar, förladdningstryck för ackumulatorer, retardationsvariation, spänning i gejderlinor, krypavstånd och kopplingstid. Bedömningar av cybersäkerhet och lösningar för att skydda kunddata ingår.

Prediktiv analys av ett gruvspels tillstånd hjälper verksamheter att undvika oväntade, tidskrävande och kostsamma driftstopp. Data samlas in automatiskt, separeras och hanteras, och övervakas och analyseras sedan på ett säkert sätt för att generera agerbara insikter som kan bidra till att öka produktionsprestanda, identifiera säkerhetsrisker och ge optimerad underhållsplanering. ABB:s experter kan analysera datan så att potentiella problem kan identifieras innan de inträffar, och nödvändiga åtgärder kan tas vid rätt tidpunkt. Det förbättrar utrustningens tillgänglighet och den övergripande säkerheten för gruvspelsverksamheten.

– ABB Ability Performance Optimization for hoists är en viktig lösning och tjänst för att utnyttja digitalisering för att optimera tillstånd, säkerhet och produktivitet och för att stödja fjärrstyrning av gruvspel. Den senaste versionen skapar en ännu mer cybersäker brygga mellan informationsteknik (IT) och operativ teknik (OT) för gruvspelskunder. Det är en förbättrad produkt som ger bättre insikter med fler nyckeltal och möjliggör snabbare respons till upptäckt av fel genom e-postmeddelanden, säger Bengt Hedlund, Global Service Manager Hoisting på ABB. I takt med att industrin försöker göra verksamheter mer miljömässigt hållbara kan digitala tjänster som stödjer fjärrstyrnig, som ABB Ability Performance Optimization for hoists, också spela en stor roll i att minska koldioxidutsläppen och ta bort behovet för underhållsbesök på plats.

Foto: ABB