Nyheter

Canon öppnar ny högautomatiserad tillverkningsanläggning

Som svar på den växande efterfrågan från användarna av sina högvolymspressar för bläckstråleproduktion har Canon öppnat en ny toppmodern produktionsanläggning för vattenbaserade polymerbläck på sin plats i Venlo, Nederländerna.  

Med fokus på driftseffektivitet har den 1500 m2 stora fabriken skapats från skalet av en befintlig byggnad och utrustad med den senaste utrustningen för bläcktillverkning och automationsnivåer optimerade för att konsekvent leverera vattenbaserad polymer av hög kvalitet CMYK-bläck och för att minimera spill.

Samtidigt har fabriken skapat nya jobb, med sina 30 anställda en blandning av omplacerad personal och nyanställningar. Som tillkännagavs förra året utsågs Canon till marknadsledare för kontinuerlig matning och arkmatade bläckstråleskrivare för tung produktion i EMEA av marknadsundersökningsföretagen Infosource och Keypoint Intelligence.

Bläckstrålepressarna i ColorStream, ProStream och varioPRINT iX-serien har visat sig vara övertygande investeringsalternativ för kommersiella trycksaker och online-skrivare tack vare deras enastående offsetliknande kvalitet, mycket pålitliga genomströmning och applikationsflexibilitet.

Tack vare framgångarna med dessa pressar har Canon behållit sitt ledarskap inom bläckstråleskrivare med kontinuerlig matning och nått ledningen inom tung produktion av arkmatad bläckstråle.

För att stödja denna ökande kundbas och deras ständigt växande tryckvolymer i applikationer som högkvalitativt reklammaterial, transaktioner, direktreklam, böcker, kataloger och tidskrifter, har Canon skalat upp sin produktionskapacitet för vattenbaserad polymerbläck genom att ny anläggning i drift.

Rob Puts, Vice President Manufacturing and Logistics på Canon Production Printing:

 – Våra vattenbaserade polymerbläck var fullt utvecklade internt och, som med all vår egenutvecklade teknik, testade vi dem här inom vår FoU-anläggning. När bläcken väl hade visat sig på marknaden, vilket de helt klart har gjort, investerade vi i denna nya anläggning för att möta den växande efterfrågan från befintliga kunder samt förväntade starka framtida krav. Dedikerad till produktion av vattenbaserade polymerbläck som kan användas i våra många bläckstråleproduktionsmotorer, har den nya, högautomatiserade anläggningen byggts för att tillgodose vilken tillväxtnivå våra kunder än uppnår.

– Fabriken gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder de bästa högvolymsmaskiner för bläckstråleproduktion på marknaden. Och med den nya anläggningen är vi övertygade om att stödja tillväxten av våra kunders verksamhet och göra det möjligt för dem att producera högsta kvalitet.