Nyheter

Ny chef för Swerims komponentgrupp

Jonas Jordberg, är ny chef för komponentgruppen hos metallforskningsinstitutet Swerim. Gruppen arbetar med forskning och industriuppdrag inom mekaniska egenskaper, skärande bearbetning och värmebehandling.

Jonas har en mångårig industribakgrund från bland annat Sandvik och Seco Tools där han arbetat i både operativa och ledande roller inom framförallt forskning, produktutveckling och IP.

De teknologiområden som Jonas främst har sin kunskap inom är skärverktygsutveckling, skärande bearbetning och processteknologi för hårdmetall. År 2020 startade han eget bolag och har under de senaste två åren jobbat som konsult.

– Jag är stolt över att vara en del av Swerim och dess mycket kompetenta organisation, att få samarbeta med kunder och tillföra värde till deras frontlinjeutveckling, säger Jonas Jordberg.