Nyheter

Nya Parker ToughShield Plus tar zinknickelplätering till nästa nivå

Parker Hannifin har introducerat en nyutvecklad patentskyddad zinknickelytbehandling för alla rörkopplingar och adaptrar världen över med namnet ToughShield Plus. Med den här nya utvecklingen har Parker tagit zinknickelpläteringstekniken på marknaden till nästa nivå.Pläteringen ger utmärkt beständighet för ett ökat korrosionsskydd och bibehåller samtidigt optimala egenskaper och monteringsvärden. ToughShield Plus är det första kommersiellt tillgängliga standardpläteringssystemet för hydrauliska system som ger upp till 3 000 timmars beständighet mot rödrost.Kostnaderna för korrosion är avsevärda inom alla branscher. Varje dag används miljontals kopplingar och adaptrar i krävande kundtillämpningar där de kan exponeras för gödsel, lera, luftföroreningar, salt och andra aggressiva medier som kan orsaka rost.

När korrosion väl kommit in i ett system kan det, som en elektromekanisk reaktion, lätt spridas vidare till dyrare komponenter. Därför är det viktigt att förhindra korrosion och hålla det borta från systemet genom att använda de mest rostbeständiga komponenterna.

ToughShield Plus är utformat för att spara tid och pengar för kunderna genom längre livslängd för rörkopplingar och adaptrar, enklare underhåll och bättre motstånd mot migrering av korrosion till andra systemkomponenter. Detta resulterar i ökad drifttid för utrustningen, förhindrar estetiska kvalitetsproblem och minskar potentiella garantikostnader.Parker investerar kontinuerligt i vidareutvecklingen av sitt produktsortiment för att ge största möjliga fördel till kunder som använder rörkopplingar och adaptrar över hela världen.

För att främja utvecklingen av ToughShield Plus tillbringade erfarna experter flera år med att utveckla optimal yta och optimala egenskaper i Parker Fluid Connectors Groups egna testlaboratorier och galvaniseringsanläggningar i Europa och USA. Grunden för den nya pläteringen bygger på en patentskyddad zinknickellegering som ytbehandlats med ett lager som är fritt från sexvärt krom. Denna innovativa topplack ger överlägsen friktion och monteringskontroll.För elektroplätering användes beprövade metoder inom branschen för att testa ToughShield Plus. Procedurer som Neutral Salt Spray Testing (SST) och Cyclical Corrosion Testing (CCT) användes för att godkänna produkten. Resultatet: ToughShield Plus erbjuder en korrosionsbeständighet på över 3 000 timmar i saltsprutningstestet, vilket ger en klar fördel för kunderna vid jämförelse med de befintliga lösningarna på marknaden.ToughShield Plus uppfyller de ledande industristandarderna, som DIN och SAE, samt miljöstandarderna RoHs, REACH och ELV.Mer information finns på:

www.toughshield.com