Nyheter

Ny landschef för Hitachi Energy i Sverige

Hitachi Energy har utsett Tobias Hansson har utsetts till rollen som landschef för Hitachi Energy i Sverige från och med 14 februari 2022. Tobias efterträder Jenny Larsson som har valt att lämna Hitachi Energy för nya utmaningar utanför företaget.

Tobias är idag platschef för verksamheterna i Ludvika samt Europachef för enheten Power Transformers inom Hitachi Energy.

Tobias har en lång erfarenhet inom energibranschen och började sin karriär som trainee på ABB 2002. Sedan dess har han haft flera ledande befattningar inom ABB, Hitachi ABB Power Grids och Hitachi Energy, både i Sverige och Tyskland.

– Jag vill tacka Jenny för hennes fina insatser att positionera Hitachi Energy i Sverige och är mycket glad att Tobias Hansson med sitt inkluderande ledarskap, kommer att fortsätta driva verksamheten i Sverige framåt och tillsammans med kollegor, kunder och partners skapa tillväxt och starkt bidra till ett fossilfritt samhälle, säger Johan Söderström, Europachef för Hitachi Energy.

– Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag och tillsammans med alla fantastiska kollegor bygga vidare på den fina verksamhet vi har i Sverige, där mycket av vår kompetens och våra världsledande produkter och lösningar exporteras över hela världen. Med fokus på människor, kunder, innovation och tillväxt ska det bli spännande att leda Hitachi Energy in i framtiden och bidra till ett flexibelt, hållbart och säkert energisystem, säger Tobias Hansson om sin nya roll.

Tobias har en civilingenjörsexamen i maskinteknik från Luleå tekniska universitet.

Hitachi Energy har över 4000 medarbetare i Sverige och finns på drygt 10 orter i landet. De största verksamhetsorterna är Ludvika med ca. 2700 medarbetare och Västerås med ca. 1050 medarbetare.

Om Hitachi Energy Ltd.
Den 13 oktober 2021 lanserades Hitachi Energy, som tidigare hette Hitachi ABB Power Grids, och med sitt starka syfte att accelerera en hållbar energiframtid för alla driver företaget på den brådskande energiomställningen och bidrar till en koldioxidneutral framtid.
Hitachi Energy är en global teknikledare som jobbar för en hållbar energiframtid för alla. Vi betjänar kunder inom energi, industri och infrastruktur med innovativa lösningar och tjänster över hela värdekedjan. Tillsammans med kunder och partners revolutionerar vi tekniken och möjliggör den digitala transformationen som krävs för att accelerera energiomställningen mot en koldioxidneutral framtid. Vi utvecklar världens energisystem till att bli mer hållbart, flexibelt och säkert samtidigt som vi balanserar socialt, miljömässigt och ekonomiskt värde. Hitachi Energy har en väldokumenterad meritlista och en oöverträffad installerad bas i fler än 140 länder. Verksamheten har huvudkontor i Schweiz och cirka 38 000 medarbetare i 90 länder som genererar affärer på ungefär 10 miljarder USD.
https://www.hitachienergy.com
https://www.linkedin.com/company/hitachienergy
https://twitter.com/HitachiEnergy