Nyheter

Liberalerna: ”Stoppa allt byggande av vindkraft – utred riskerna”

”Det är hög tid att granska vindkraften. Regeringen storsatsar på en utbyggnad men blundar för konsekvenserna. Förespråkarna för vindkraft säger att den är bra för miljön, det måste innebära att de aldrig besökt en industrianläggning med kraftverk som raserar livsmiljön för allting i dess närhet.”

Det skriver Liberalernas Lotta Gröning och Reidar Svedahl i en debattartikel i Expressen:

”Förespråkarna säger också att vindkraften kan ersätta kärnkraften, men i dag står vindkraften för 20 procent om det blåser. Vi har en elkris som hotar samhället. Det märkliga är att de aldrig tänker på de människor som drabbas av vindkraftens skadliga effekter. ”

”Människor som organiserar sig mot vindkraftsindustrin är en av Sveriges största folkrörelser. Det är människor som slåss för sin livsmiljö, det handlar om att få bo kvar i sitt hus, att kunna vistas utomhus i den natur och omgivning som format ens liv.”

”Varje dag kontaktas vi av människor på Sveriges landsbygd som gråter, som är uppgivna och ledsna, tyvärr även sjuka. Vissa tvingas stänga sina företag medan andra ser värden på sin egendom halveras. Nattsömnen förstörs av blinkande lampor och ljud.  Fridlysta fåglar hackas i bitar, miljardtals insekter som är en förutsättning för naturens mångfald försvinner och det finns exempel på hundar som vägrar gå ut.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/stoppa-allt-byggande-av–vindkraft–utred-farorna/