Nyheter

Nya kurser möter industrins behov

I vår är det premiär för två nya kurser inom Hållbarhet och Industrins digitalisering. De är specifikt utformade för att möta industrins behov. Intresset förväntas därför bli stort.

Högskolan Väst har ett nära samarbete med industrin och näringslivet och nu har två helt nya kurser tagits fram inom expertkompetensprojektet ExSus som stöds av KK-stiftelsen.

Det är Industrins digitalisering – Introduktion till Artificiell intelligens och maskininlärning och Hållbarhet – Introduktion till hållbarhet inom industriell produktion som har premiär under våren 2022.

Artificiell intelligens och maskininlärning är kraftfulla verktyg som får en allt större betydelse i och med industrins digitalisering. Men användningsområdena är många och finans, e-handel, hälsovård och underhållning är branscher där utvecklingen spås öka. En ML-algoritm kan exempelvis användas inom vården för att förutsäga diagnoser, medan en AI kan genomskåda bedrägerier eller styra autonoma fordon.

Ett annat viktigt område är hållbarhet och hållbarhetsarbete. Detta gäller förstås även inom industrin och FN har satt upp 17 globala hållbarhetsmål som det krävs en internationell kraftsamling för att möta. Flera av dessa har direkt koppling till Industri 4.0 och några av de områden som berörs är transporter, fordons- och flygindustri. Kursen behandlar flera koncept för att lösa dessa problem.

Båda kurserna är på 2,5 poäng och Högskolan Väst tillämpar validering av behörighet utifrån både meriter och arbetslivserfarenhet. Det som kännetecknar denna typ av utbildning är att det är kostnadsfria, korta kurser för yrkesverksamma inom tillverkningsindustrin – framtagna i nära dialog med näringslivet. Båda kurserna erbjuds helt på distans – utan fysiska träffar.

Hållbarhet – Introduktion till hållbarhet inom industriell produktion
ges vecka 11-16.

Industrins digitalisering – Introduktion till Artificiell intelligens och maskininlärning
ges vecka 17-22

Mer information, anmälan och kontaktpersoner