Nyheter

Storskogen förvärvar Trollskes Maskinservice

Storskogen har förvärvat aktierna i Trollskes Maskinservice AB via dotterbolaget Elektroautomatik i Sverige. Trollskes Maskinservice utför service och underhållsarbeten för industrin.

Trollskes Maskinservice rapporterade en omsättning på 12,2 MSEK och en EBITA på 1,7 MSEK för räkenskapsåret 2020.

Trollskes Maskinservice besitter en bred kompetens och lång erfarenhet inom industriservice och utför tjänster inom maskin- och tekniskt anläggningsunderhåll, avhjälpande underhåll, förebyggande underhåll och tillståndsbaserat underhåll.

Bolaget har en komplett verkstad för renovering, analys och testkörning av maskinspindlar och verktygsspindlar. Trollskes Maskinservice är beläget i Kungsör och har idag ett tiotal anställda. Bolaget är ett tilläggsförvärv till Elektroautomatik i Sverige (”Elektroautomatik”), en automationsintegratör och helhetsleverantör inom automation.

Förvärvet av Trollskes Maskinservice stärker och kompletterar Elektroautomatiks tjänster och serviceerbjudande enligt vd Jonas Kjellberg. ”Vi ser nu mycket fram emot att kunna erbjuda fler möjligheter tillsammans med Trollskes Maskinservice med hjälp av deras erfarenhet och kompetens, och därigenom hjälpa industrin i bland annat Mälardalen att bli ännu effektivare”, säger Jonas Kjellberg, vd för Elektroautomatik.

Trollskes Maskinservice grundades 2008 av Rickard Trollske, som kommer att vara kvar som platschef i bolaget efter transaktionen.

– Kombinationen av vår lokala kunskap om kundernas behov och Elektroautomatiks bredd,  kommer erbjuda en hel del spännande möjligheter för våra kunder framöver – detta ser jag verkligen fram emot, säger Rickard Trollske, grundare av Trollskes Maskinservice.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Industri inom vertikalen Automation.