Nyheter

Ny segmentschef för Skog & Lantbruk på Ludvig & Co

Ludvig & Co har rekryterat Filip Olsson som ny segmentschef för Skog & Lantbruk. I rollen kommer hans uppdrag att vara att behålla och utveckla Ludvig & Co:s ställning som den främsta rådgivaren för svenska skogs- och lantbrukare. Filip kommer närmast från rollen som ansvarig för Swedbanks leverantörsfinansiering. Han tillträder sin tjänst på Ludvig & Co den 1 mars.

Att behålla och utveckla positionen som främsta rådgivaren inom de gröna näringarna, med 50 000 nöjda skogs- och lantbrukskunder, förutsätter en gedigen kompetens. Filip är utbildad Ekonomagronom och har under de senaste 12 åren jobbat i ledande positioner inom finanssektor med fokus på framförallt skog och lantbruk. Att han är uppvuxen på en större gård har gjort att han tidigt la grunden för sin förståelse för den gröna näringen.

– Filip är en driven och kundorienterad ledare med gedigen kunskap inom den gröna näringen och vi är mycket glada att han har valt att anta detta viktiga uppdrag. Genom sin bakgrund har han byggt upp en god förståelse för kundbehoven inom segmentet. Med Filip vid rodret kommer vi att lyckas med vår ambition att utveckla vårt erbjudande inom Skog och Lantbruk och ta det till nästa nivå, säger Pia Bax, Chef Kunderbjudande, Utveckling & IT.

Förutom att ansvara för att utveckla Ludvig & Co:s affärsmodell och erbjudande ska Filip, som segmentschef, även driva samarbetet med strategiska samarbetspartners och affärskontakter för den gröna näringen. Organisatoriskt tillhör Segmentschef enheten Kunderbjudande, Utveckling och IT.

– Jag är glad och stolt att jag fått uppdraget som segmentschef inom Skog & Lantbruk. Jag brinner för att ge svenska skogs- och lantbrukare så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas. Hos Ludvig & Co finns den möjligheten. Dels utifrån den fantastiska kompetensen som finns hos alla rådgivare över hela Sverige, dels utifrån den viljan att hela tiden utveckla nya tjänster som förenklar för kunderna. Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Ludvig & Co, säger Filip Olsson.