Nyheter

Eternali signerar avsiktsförklaring värd +1mrd SEK

Skogsbolaget Eternali har skrivit en avsiktsförklaring (LOI) med de två oberoende europeiska papper- och massabolagen Navigator och Altri avseende leverans av 2,5 miljoner kubikmeter eukalyptustimmer för pappersmassa.

– Timingen av denna LOI kunde inte bli bättre eftersom vi precis har stängt en kapitalrunda, som dessutom blev övertecknad, så jag är stolt att kunna berätta för nya och befintliga aktieägare om detta stora kommersiella steg framåt, säger Andreas Forssell, VD.

Den totala volymen på 2,5 miljoner kubikmeter eukalyptustimmer avser löpande leveranser under cirka fyra år och kommer definieras i kommande avtal.

– Vi är glada att vi nu, efter cirka ett års förhandling med både Navigator och Altri, kommit till denna punkt som tydligt definierar vårt affärsförhållande. Ordervärdet uppskattas till cirka 1,7 miljarder SEK, säger Andreas Forssell, VD.

Eternali producerar eukalyptus uthålligt i Brasilien och levererar till hamn i Brasilien där köparna övertar ansvaret (så kallade FOB villkor) och en första leverans planeras inom de närmsta månaderna.

– Detta är ett första stort steg i Eternalis ambitiösa plan att bygga ett stort och lönsamt träråvarubolag och visar på den ökande efterfrågan på träråvara i Europa, kommenterar Gustavo Silveira, bolagets ordförande.

Foto: Adrian Beck

På bilden: VD Andreas Forssell