Nyheter

Zeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning Nord

Zeppelin-Cat i Sverige har godkänt Utbildning Nord som en av fyra utbildningsleverantör i landet, den nordligaste i Sverige, och inleder samtidigt ett utbildningssamarbete tillsammans med oss och Arbetsförmedlingen för att klara rekryteringsbehovet av mekaniker till orterna Gällivare, Boden, Pajala och Kiruna.

– Godkännandet innebär ett fantastiskt erkännande av oss som utbildningsleverantör eftersom varumärket Zeppelin-Cat står för hög kvalité och representerar ett globalt och mycket expansivt företag i vår region, säger en mycket glad Leif Pääjärvi, Utbildningsstrateg på Utbildning Nord med anledning av beskedet som kom innan jul.

Utbildningsupplägg framtaget på kort tid

Zeppelin-Cat har rekryteringsbehov av mekaniker till gruvorterna i Norrbotten. Utbildning Nord och Arbetsförmedlingen har därför krokat arm med Zeppelin-Cat och tillsammans har man på mycket kort tid tagit fram en rekryteringsutbildning som kommer att ge behörighet att arbeta med reparation och service av Zeppelin-Cat´s produkter.

– En rekryteringsutbildning är en möjlighet för arbetssökande som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen och är ett utbildningsupplägg där företaget är med och tar fram utbildningsinnehållet och med i urvalet till utbildningen tillsammans med Arbetsförmedlingen och i det här fallet Utbildning Nord, förklarar Lena Remahl, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen region nord.

Vill locka även norrbottningar i förskingringen

Det är stor brist på mekaniker. Med den skräddarsydda certifieringsutbildningen vill vi nå arbetssökande i någon av anställningsorterna men även andra som är beredda att flytta till länet.

– Vi behöver bli otroligt många fler i Norrbotten. Hundratals miljarder kommer att investeras i norra Sverige och Norrbotten går i bräschen för den gröna omställningen inom fossilfri gruv- och ståltillverkning. Norrbotten har mycket att erbjuda för den som vill flytta till jobben som skapas här i norr, förklarar Leif Pääjärvi entusiastiskt.

Redan 18 januari kommer Arbetsförmedlingen att anordna ett informationstillfälle om den aktuella rekryteringsutbildningen. Den som klarar utbildningen blir certifierad för att kunna arbeta med Zeppelin-Cat produkterna och kommer att kunna erbjudas anställning på någon av orterna Gällivare, Boden, Pajala eller Kiruna.