Nyheter

SKF licensierar teknologi för återvinning av avfallsolja

SKF har undertecknat ett licensavtal som ger Christof Global Impact en exklusiv rättighet att kommersialisera SKFs teknologi för återvinning av avfallsolja (Multi-Feed Recovery Technology, MFRT).

MFRT var en del i SKFs förvärv av RecondOil år 2019 och anses inte vara en del av SKFs nuvarande eller framtida kärnverksamhet. SKF bibehåller sitt fokus på att utveckla RecondOils teknik för dubbelseparation (DST) vilken används särskilt för industriella smörjmedel och oljor i antingen offline- eller onlinesystem.

Thomas Fröst, President, SKF Industrial Technologies:

– Det är fantastiskt att ha hittat en partner som har den kunskap och de ingångar till slutanvändaren som behövs för att maximera värdet av den här teknologin. Vi fortsätter att investera i utvecklingen av RecondOils DST-teknologi och vi ser redan betydande förbättringar avseende process och tillverkningseffektivitet i de fabriker där den har installerats.

Oliver Christof, Vd och koncernchef på Christof Global Impact:

– Vi uppskattar det förtroende som SKF, ett företag med värderingar baserat på erfarenhet, kvalitet och kunskap, har för CGIs kunskaper inom industrialisering, utveckling och genomförande för att utveckla teknologin för återvinning av avfallsolja.

Foto: SKF