Nyheter

Årets ledare i Norrbotten

Han är en engagerad ledare med framåtanda som tillsammans med medarbetarna har tagit företaget som startades av hans far till nya höjder. Samtidigt värnar han om de anställda och arbetsplatsen. Jonas Wiklund, vd för Wibax, är utsedd till Årets ledare i Norrbotten.

Kemikalie- och biooljeleverantören Wibax i Piteå har vuxit och utvecklats med Jonas Wiklund i förarsätet. Omsättningen har ökat från en halv miljard när han tillträdde som vd 2012 till nästan 1,5 miljarder i år. Samtidigt värnar han hela tiden om de anställda och understryker att alla tillsammans driver verksamheten framåt.

Jonas Wiklund var en av finalisterna, tillsammans med Anna Stålnacke, Gym och fitness Sverige, och Hans Stålnacke, Bodens energi, och var den som slutligen kammade hem priset Årets ledare i Norrbotten.

Motiveringen löd:

”En engagerad ledare med framåtanda och fokus på målen, som genom förtroende och delaktighet hos medarbetarna har tagit familjeföretaget till nya höjder. Har ett sinne för affärer och är en drivande motor i företagets tillväxt. Samtidigt en ledare som genuint värnar om personerna runt omkring sig, och att de ska ha en attraktiv, trivsam arbetsplats.”

Priset Året ledare delas ut av Ioh organisationsutveckling och Norrbottens Affärer. Juryn består av Sara Nilsson, jämställdhetsexpert, Mia Oldenburg, chef för kommunikation och samverkan vid LTU, Grete Solvang Stoltz, HR och hållbarhetsdirektör LKAB, Karin Zingmark, professor LTU, Per Selberg, delägare i.o.h., Mats Ehnbom, vd Norr Media och Sabina Nilsson, ansvarig utgivare Norrbottens Affärer.