Nyheter

Många nya innovationer från Fronius

Det kommande året kommer att medföra många innovationer från Österikiska solcellstillverkaren Fronius. 30-årsjubileet för affärsenheten Solar Energy kommer att firas 2022, vilket återigen sätter fokus på hållbarhet.

Den nya Fronius Tauro-växelriktaren kommer att imponera med sina enastående resultat för livscykelanalyser. Ett nytt onlinehanteringsverktyg kommer att stödja installatörer i deras arbete under det kommande året.

Det händer också mycket på vätgasområdet: En ny Solhub öppnas, liksom den första gröna väteproduktionsanläggningen i Niederösterreich.

– 30 års erfarenhet av solcellsindustrin, inte många kan hävda detsamma. Hög kvalitet, utövad hållbarhet och starka partnerskap har gjort oss till vad vi är. Vi ser stolt tillbaka på de senaste 30 åren och ser med lika optimism mot framtiden, säger Martin Hackl, global chef för affärsenheten Solar Energy, Fronius International GmbH. Med det kommande jubileet presenterar Fronius också många innovationer:

Hållbart flexibel: Fronius Tauro

Fronius Tauro-växelriktaren kommer att finnas tillgänglig i effektkategorin 50 kW från och med januari. Den har tre MPP-trackers och ett mycket brett inspänningsområde, vilket gör den särskilt idealisk för krävande PV-designer.

Dess dubbelväggiga hölje och aktiva kylning möjliggör användning under de mest ogynnsamma miljöförhållanden. Samtidigt är den snabb att installera och lätt att underhålla. Tillsammans med Tauro Eco utgör den en oslagbar duo för kostnadseffektiva men ändå flexibla projekt.

Fronius International GmbH är ett österrikiskt företag med huvudkontor i Pettenbach och andra platser i Wels, Thalheim, Steinhaus och Sattledt. Med 5 660 anställda över hela världen är företaget verksamt inom svetsteknik, solceller och batteriladdningsteknik. 92 % av dess produkter exporteras via 36 internationella Fronius-dotterbolag och försäljningspartners/representanter i över 60 länder. Med sina 1 321 beviljade patent är Fronius den globala innovationsledaren.