Nyheter

M, SD, KD och L: ”Det är bråttom – därför kallar vi klimatministern till möte”

”Regeringen måste omgående fatta beslut i frågan om slutförvar. Kärnkraften är helt nödvändig för att lyckas med elektrifieringen, minska våra utsläpp och klara elförsörjningen. Kärnkraftens framtid hotas dock av en handlingsförlamad regering.”

Det skriver Lars Hjälmered, energi- och näringspolitisk talesperson (M), Mattias Bäckström Johansson, energi- och näringspolitisk talesperson (SD), Camilla Brodin, energi- och näringspolitisk talesperson (KD) och Arman Teimouri, energi- och näringspolitisk talesperson (L) i ett debattinlägg i Aftonbladet:

”Regeringens hantering av frågan om slutförvaret av använt kärnbränsle är både häpnadsväckande och direkt oansvarig. I väntan på att slutförvaret ska stå färdigt i Forsmark mellanlagras det använda kärnbränslet i Svensk kärnbränslehantering AB:s anläggning utanför Oskarshamn.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Bjm0l0/vi-kraver-besked-om-slutforvar-strandhall