Nyheter

Otovo lanserar sin solcellsplattform i Tyskland

Privatmarknaden för solceller i Tyskland är en av de största i Europa och 2022 förväntas den vara värd mer än 2 miljarder euro årligen. Otovo lanserar sin plattform för solenergi för bostäder samtidigt som miljontals tyska hushåll är på väg mot prishöjningar från sina el- och gasleverantörer.

– Otovo är det enklaste sättet för husägare att skaffa solpaneler och lagringssystem och därmed sänka sina egna elräkningar”, säger Christian Rahn, General Manager för Otovo i Tyskland.

Nästan 500 lokala sol- och batteriinstallatörsföretag är anslutna till Otovos plattform över hela Europa. Företaget använder sin egenutvecklade teknologi för att analysera potentialen för alla hem online, utan några hembesök, och hittar det bästa priset och installationsprogrammet för kunder baserat på en automatisk budgivningsprocess mellan tillgängliga installatörer. Kunderna får därefter ett fast erbjudande från det mest optimala och förmånliga lokala installatörsföretaget.

– Genom att installera ett solsystem sparar ett hushåll upp till 35 000 euro på 20 år som ett resultat av en minskad elräkning och att sälja överskottselen tillbaka till nätet.

Christian Rahn förväntar sig mer än 1 000 nya kunder 2022 i Tyskland – målet är att uppnå en omsättning på mer än 100 miljoner euro till 2025.

Otovo är den enda oberoende leverantören av solenergi för bostäder som är verksam i hela Europa. Mer än 500 installatörsbolag har arbetat med Otovo i flera år. För närvarande har Euronext Growth- noterade företaget hjälpt över 11 000 hushåll i Europa att gå över till solenergi och är inriktat på att få minst 10 000 ytterligare kunder per år under det kommande året. Otovos anläggningar minskar koldioxidutsläppen med 222 000 ton varje år, och företagets mål är att fyrdubbla detta till 2025.

Om Otovo

Otovo grundades i Oslo 2016. Företaget, som Axel Johnson-koncernen är delägare i, är en av Skandinaviens ledande leverantörer av solceller till den privata marknaden med målet att bli Europas största leverantör av solenergi för privata hem. En innovativ digital plattform hämtar digital byggnadsdata och beräknar potentialen för produktion av grön el på hustak. Otovo följer upp och hjälper till i hela processen; från planering till produktion, så att våra kunder alltid får bästa kvalitet till bästa pris. Otovo organiserar ett nätverk av hundratals lokala certifierade installatörer.

För närvarande är Otovo verksamma på sju europeiska marknader – Norge, Sverige, Frankrike, Spanien, Polen, Italien och Tyskland. Tusentals projekt har slutförts hittills och Otovo siktar på att bli den främsta leverantören av solenergi för bostäder i Europa.