Nyheter

Debatt: ”Enskilda kommuner kan inte ensamma ta ansvar för regeringens misslyckanden”

”Elpriset i Sverige är rekordhögt, och det under en vinter som bara har börjat. Orsaken är att Socialdemokraterna inte har klarat av att stå upp gentemot Miljöpartiet och leverera fullgoda lösningar på hur elförsörjningen i landet ska hanteras. Sveriges nya statsminister Magdalena Andersson (S) har inte heller presenterat några åtgärder.”

Det skriver de tre moderaterna Mikael Rubin, Jessica Rosencrantz och Lars Hjälmered i ett debattinlägg i Sydsvenskan:

”Regeringen behöver ta ett samlat grepp när det gäller den rådande elbristen och hur energiförsörjningen i Sverige ska ske. Enskilda kommuner kan inte ensamma ta ansvar för regeringens misslyckanden.”

”Socialdemokraterna lät Miljöpartiet styra svensk energipolitik i nästan åtta år. Resultatet är nedstängda kärnkraftsreaktorer och höjda elpriser. Konsekvensen är uteblivna investeringar och förlorade jobb.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.sydsvenskan.se/2021-12-02/den-nytilltradda-s-regeringen-maste-ta-ansvar-for-elforsorjningen