Nyheter

Thorwaldsson riskerar jäv efter topposten i SSAB

Det är Dagens Industri som idag avslöjar att den nyutnämnde näringsministern Karl-Petter Thorwaldsson agerat rådgivare till ståljätten SSAB. Om det blir möjligt för honom att delta i beslut om mångmiljardsatsningen på det gröna stålet ska klarläggas senast i eftermiddag.

– Är du jävig med dina relationer till SSAB i hela den gröna omställningen?

– Det är inte klarlagt än. Jag har inte träffat rättschefen och vi har inte gjort en bedömning av det. Jag tror att man ska vara ganska snål i det där med jäv för det finns en risk att man skulle vara jävig i alla frågor som berör LO som tidigare LO-ordförande, så jag tror inte det, men vi ska kolla det med rättschefen här, säger Karl-Petter Thorwaldsson i en kommentar till Dagens Industri.

Karl-Petter Thorwaldsson rekryterades till SSAB i februari i år.

SSAB skrev då i ett pressmeddelande:

”Det kräver en nära och god dialog mellan industrin och samhället i övrigt. Karl-Petter Thorwaldsson kommer att rapportera direkt till SSAB:s vd och koncernchef Martin Lindqvist”.

”Jag är övertygad om att Karl-Petter, med sin långa erfarenhet från politiken och fackföreningsrörelsen och sitt stora engagemang för viktiga samhällsfrågor, kommer att kunna stötta SSAB:s gröna omställning på bästa sätt”.