Nyheter

Erik Martinson, Svea Solar: ”Sverige behöver ta på sig ledartröjan när det kommer till förnyelsebar energiproduktion”

”Den globala klimatkrisen väntar inte på någon, och Sverige behöver ta på sig ledartröjan när det kommer till förnyelsebar energiproduktion. Som land har vi ovanligt bra förutsättningar att producera förnyelsebar energi, men nu krävs det politiskt initiativ för att Sverige ska kunna elektrifieras på riktigt.”

Det skriver Erik Martinson, vd och medgrundare av supergasellen Svea Solar i ett debattinlägg i Dagens Industri:

”Vi behöver mer energi – billig och ren sådan för att klara elektrifieringen i Sverige och Europa . Regeringen har i sin elektrifieringsstrategi aviserat att energiförbrukningen kommer mer än dubblas fram till 2045, ett antagande som andra menar är för lågt.”

”Solenergi är på uppgång, Energimyndigheten och SCB har till exempel rapporterat att det under 2019 installerades 19 000 nya solcellsanläggningar i Sverige, vilket bidrog till en ökning med 70 procent av den totala installerade effekten. Framöver uppges det även att solenergi beräknas stå för 25 procent av den totala energimixen i Sverige. Det är positivt, men om vi ska klara den energikris vi just nu befinner oss i behöver vägen mot den ökningen snabbas på, och då krävs det satsningar både från politiskt håll och från näringslivet.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/debatt-sverige-maste-bli-battre-pa-solenergi/