Nyheter

Debatt: ”Stålskogen breder ut sig – Varför är det så tyst om galenskapen om vindkraften?”

”Där reser sig nu stålskogarna i det som kallas parker, men i själva verket är industriområden. Där virvlar deras enorma vingar från 200-250 meter höga torn, med vingspann om 150 meter eller mer. De suger in fåglar, fladdermöss och insekter, vilka huggs i bitar och slits i stycken. De sprider sitt pulserande oljud, sina ljusmattor dygnet runt i det som en gång var områden och hem för naturens mångfald och människor som bor på det vi kallar landsbygd. Hur är det möjligt?”

Det skriver Jarl Strömbäck, Sjökapten och fd liberal politiker i ett debattinlägg i Expressen:

”Nu ser vi stålskogarna breda ut sig över enorma områden, områden sålda eller ”arrenderade ut” till internationella finansintressen. Bebyggda med hjälp av enorma subventioner, utan vilka de inte skulle existera.”

Läs hela debattinlägget här:

https://www.expressen.se/debatt/varfor-ar-det-sa-tyst-om-galenskapen-med-vindkraften-/