Nyheter

Miljötjänstföretaget Delete etablerar sig i Luleå

Den expansiva industrin i norr skapar nya arbetstillfällen även inom industrisanering. Efter att ha räknat hem ett antal större avtal etablerar sig nu miljötjänstföretaget Delete i Luleå och expanderar därmed rejält längs Norrlandskusten.

– Luleå är en perfekt fortsättning på vår expansion, säger regionchef Tomas Norrman. Vi är etablerade som ett pärlband längs kusten från vår avdelning i Sundsvall upp till Kalix, och vi tog faktiskt helt nyligen hem ett stort avtal även i Skellefteå. Vi ser en riktigt stor potential i den expansiva regionen längs Norrlandskusten, och då kanske framförallt i Luleå.

Avdelningen i Luleå har redan smygstartat. Personal och maskiner är på plats och resursmässigt är det en bra start med lyckade rekryteringar av såväl arbetsledare som administratör och operatörer. Det finns både sugbil och högtryckspumpar som kan serva industrin med allt som efterfrågas. Lokalfrågan är löst tillfälligt, men företaget letar efter en mer långsiktig lösning.

– Vi har löst lokalfrågan för närvarande, men är öppna för en mer anpassad och långsiktig lösning, säger regionchef Tomas Norrman.

Året som gått har varit framgångsrikt för Delete, som är en ledande fullserviceleverantör av miljötjänster i Norden. Bolaget erbjuder affärskritisk specialistkompetens och specialutrustning inom industriell rengöring och återvinningstjänster och har drygt 800 medarbetare i Sverige och Finland. Delete märker, som så många andra aktörer, av den industriexpansion som just nu sker i norra Sverige.

– Vi har haft ett fantastiskt år med mycket förfrågningar och en rad vunna avtal. Att stärka organisationen med ytterligare en avdelning innan vi avslutar 2021 känns jättebra. Vi har fem oerhört branschkunniga medarbetare på den nya avdelningen som också kan stötta den övriga verksamheten.

Luleå-avdelningen kommer att ha ett nära samarbete med framförallt avdelningarna i Kalix och Piteå.

Delete är en ledande fullserviceleverantör av miljötjänster i Norden. Bolaget erbjuder affärskritisk specialistkompetens och specialutrustning inom industriell rengöring och återvinningstjänster.
Delete bildades 2010 genom sammanslagningen av Toivonen Yhtiöt och Tehoc och förvärvades av private equity-investeraren Axcel 2013. Koncernen har sitt huvudkontor i Helsingfors och sysselsätter cirka 800 professionella medarbetare på över 36 platser i Finland och Sverige.
Foto: Serny Pernebjer