Nyheter

voestalpine Wire Rod övervakar trådvalsverk med patenterad HD-teknologi

Österrikiska ståltillverkaren voestalpine Wire Rod Austria GmbH investerar nu i det avancerade och multifunktionella onlinesystemet Intellinova Parallel EN för att övervaka driftskonditionen på kritisk utrustning i världens mest avancerade trådvalsverk.

Parallellt med installationen av onlinesystemet Intellinova Parallel EN installeras även DuoTech accelerometrar. DuoTech kombinerar vibrations- och stötpulsmätning med de patenterade mätmetoderna HD ENV och SPM HD i en och samma sensor, vilket ger maximala förvarningstider i händelse av ett nedsatt mekanisk kondition.

Gernot Kolb, biträdande chef för Asset Management, kommenterar investeringen:

– Vi har beslutat att investera i ett modernt, avancerat vibrationsövervakningssystem för att ge oss tillräcklig förvarningstid i händelse av att skador är under utveckling. Mätning med de nya teknologierna HD ENV och SPM HD gör att vi kan upptäcka problem i ett mycket tidigt skede, vilket i sin tur gör att vi kan planera vårt underhållsarbete i god tid och utföra det under ett planerat stopp.

Förutom onlineövervakning med Intellinova-systemet övervakar voestalpine Wire Rod Austria även kringutrustning med hjälp av handinstrumentet Leonova Diamond och analys- och diagnostikmjukvaran Condmaster Ruby.