Nyheter

Ny serie skyddskläder från DEHNcare ARCFit skyddar mot farliga ljusbågar med stil

DEHNcare ArcFit är en helt ny serie stilfulla skyddskläder från DEHN som skyddar användaren mot ljusbåge, exempelvis i ställverk.

Ljusbåge är resultatet av en elektrisk kortslutning som leds av luft.

– Det är ett våldsamt utbrott av termisk energi som kan leda till allvarliga skador. Ljusbåge blir ett allvarligt problem när installationens märkspänning är högre än 220 volt, berättar Joakim Elm på Euro Energy Components.

– Vi på EEC är stolta över att kunna presentera en helt ny produktserie som vi vet är av högsta kvalitet och mycket efterlängtad av användare som använder denna typ av skyddsutrustning (PPE). Designteamet har samlat in information och lyssnat på användaren för att skapa rätt typ av skyddskläder mot ljusbåge, kläderna är funktionella, stiliga utan att på något sätt göra avkall på säkerheten och standarder, berättar Joakim Elm.

Vidare berättar Joakim att nya funktioner så som t.ex. 360 grader ljusbågsskydd, olika färgval och möjlighet att trycka företagslogotyp på både jackan och byxorna är uppskattat bland kunderna.

– Viktigt att veta är att testning av kläderna görs enligt standarderna efter logotypen är applicerad, detta för att säkerställa att kläderna uppfyller alla värden, berättar Peter Schroeder på EEC.

Den nya produktserien finns i två olika utförande, DEHNcare ArcFit Indoor och Outdoor. Kläderna finns dessutom i olika färger och utomhus modellen är i fluorescerande färger.