Nyheter

S-profiler: ”Bygg 11 nya reaktorer”

”Sverige har – och har under decennier – haft stor tillgång till el. Detta har gynnat vårt land oerhört mycket och är en av flera orsaker till att vi i dag är ett av världens rikaste länder då det gett mycket goda förutsättningar för industriinvesteringar.”

Det skriver Jörgen Andersson, tidigare energiminister (S) och tidigare styrelseordförande i Vattenfall samt Hans Hoff, riksdagsledamot från Falkenberg (S) i ett debattinlägg i Aftonbladet:

”Den senaste tiden har även vindkraften och solenergi fått ökad betydelse. Men om man tar bort kärnkraften och ersätter den med vindkraft kommer vi att få effektproblem. Detta problem kommer att öka kraftigt när elkonsumtionen ökar. Kärnkraften är planerbar, går hela tiden på fullt och stängs ned för underhåll när behovet av el är mindre.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/66lg8z/karnkraften-behovs–bygg-11-nya-reaktorer