Nyheter

Epiroc vinner stor utrustningsorder för ny gruva i Kanada

Epiroc har vunnit en stor utrustningsorder för dagbrott från IAMGOLD Corp. i Kanada. Genom avancerad automation kommer utrustningen att optimera säkerheten och produktiviteten i produktionen i guldgruvan, som för närvarande håller på att byggas.

IAMGOLD har beställt flera Pit Viper 231 och SmartROC D65 borriggar för användning vid Côté Gold i Ontario, Kanada, ett dagbrott för brytning av guld som håller på att byggas. Produktionen förväntas påbörjas under andra halvåret 2023. Pit Viper-riggarna kommer att levereras fullt autonoma och SmartROC D65-riggarna kommer vara redo för fjärrstyrd drift.

Ordern värderas till cirka MSEK 130 och bokades under tredje kvartalet 2021.

IAMGOLD, en återkommande Epiroc-kund, tar säkerhet, hållbarhet och produktivitet extremt seriöst, säger Epirocs VD och koncernchef Helena Hedblom. Nu när IAMGOLD förbereder ett nytt spännande gruvprojekt är vi självklart stolta över att bidra till deras framgångar med våra avancerade maskiner och lösningar för autonom drift.

Ovanjordsborriggarna Pit Viper 231 och SmartROC D65 är byggda för att klara de tuffaste gruvmiljöer, samtidigt som de optimerar produktivitet, säkerhet och bränsleeffektivitet. Avancerade funktioner inkluderar Epirocs telematiksystem Certiq, vilket möjliggör automatiserad och intelligent övervakning av produktivitet och maskinprestanda.

Läs mer om Pit Viper 231:

här

och om SmartROC D65:

här.