Nyheter

De senaste genombrotten från svensk grafenbransch

Den 20 oktober arrangerar SIO Grafen Sveriges största grafenhändelse Svenskt Grafenforum. Här presenteras den senaste forskningen och utvecklingen inom grafenområdet. 

För sjunde året i rad arrangerar SIO Grafen Svenskt Grafenforum, Sveriges största digitala evenemang för grafen! Här presenteras den senaste forskningen och utvecklingen på grafenområdet inom allt från elektronik och tillverkning till energi och bioteknik.

– Bredden och spetsarna på årets Svenskt Grafenforum visar att Sverige är en grafennation att räkna med. Grafen och andra 2D-material är på allvar väg in i svensk industri, säger Elisabeth Sagström-Bäck, programchef för det strategiska innovationsprogrammet SIO Grafen.

Graphmatech, Brightday Graphene, RISE, Provexa, Senseair, Saab, 2D fab, Applied Nano Surfaces och 2D-TECH är ytterligare några av företagen som presenterar sin forskning under dagen. Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla.

Om SIO Grafen

SIO Grafen är ett strategiskt innovationsprogram finansierat av Vinnova, Energimyndigheten och Formas. Vi arbetar för att svenska företag ska bli världsledande på att utveckla och använda grafen och andra 2D-material.

Visionen är att Sverige ska bli ett av världens tio främsta länder på att utveckla och använda grafen för att säkerställa industriellt ledarskap år 2030. Vi arbetar för att grafen och andra typer av 2D-material ska uppnå teknisk mognad. Målet är att industriellt etablera en ny materialklass som svensk industri kan använda i innovativa produkter och processer.

Du anmäler dig här för att delta.