Nyheter

Eco Wave Power utvecklar pilotanläggning i Kina

Enligt villkoren ska Eco Wave Power och CIMC OEI arbeta för att främja en pilotanläggning i Kina baserad på Eco Wave Powers teknik och utforska möjligheter för tillämpning offshore av Eco Wave Powers teknik.

Parterna planerar också att förbereda och lämna in gemensamma bidragsansökningar till olika statliga och kommunala enheter i Folkrepubliken Kina.

Dessutom är det CIMC OEI:s avsikt att introducera Eco Wave Power för potentiella kunder och stödja förhandlingar med CIMC OEI:s existerande kunder och hamnar i Kina, i syfte att kommersialisera tekniken. CIMC OEI kommer också att tillhandahålla ingenjörstjänster till utvalda projekt. MOU:s löptid är två år och kan förlängas av parterna.

Liu Dahui, chefsingenjör på CIMC OEI:

– Samarbetet mellan Eco Wave Power och CIMC OEI överensstämmer med vår vision för implementering av innovativa förnybara energikällor i Folkrepubliken Kina. Sedan 2017 har vi undersökt möjligheten till samarbete med offshore vågkraftsutvecklare. Efter grundlig marknadsundersökning har vi beslutat att samarbeta med Eco Wave Power, som vi ser som en lovande ny riktning för branschen.

Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power:

– Yantai CIMC Raffles Offshore Limited  har levererat offshore- och marin utrustning i fler än 100 projekt, varav 11 för deep sea borriggar, och har en marknadsandel i Kina om 80% och globalt om 25%. Med denna typ av kapacitet, i kombination med CIMC:s innovativa drivkraft, tror vi att samarbetet med CIMC Raffles avsevärt kan stärka Eco Wave Power penetrationsstrategi till innovativa marknader med högt energibehov, samtidigt som CIMCs portfölj av innovativa lösningar förstärks.

Om CIMC OEI

CIMC OEI är ett industriföretag som specialiserat sig på konstruktion av marina havsstrukturer som offshore borriggar, Floating Production Storage and Offloading (FPSO), specialfartyg samt offshore förnybar energi och havsodlingar. CIMC OEI är ett helägt dotterbolag till China International Marine Containers (Group) Co., Ltd., känt som CIMC, som är noterat på börsen i Hong Kong och Shenzen Stock Exchange.

Om Eco Wave Power Global AB

Eco Wave Power Global AB är ett teknikföretag för landbaserad vågenergi som har utvecklat en patenterad, smart och kostnadseffektiv teknik för att utvinna grön energi från havsvågor. EWPGs vision är att hjälpa till i kampen mot klimatförändringar genom att möjliggöra kommersiell energiproduktion från havsvågor.

EWPG har erhållit ett erkännande som “banbrytande teknik” av Israels energiministerium och betecknades som en “effektiv lösning” av Solar Impulse Foundation. Dessutom har EWPGs projekt i Gibraltar fått finansiering från Europeiska Unionens regionala utvecklingsfond och från Europeiska kommissionens program HORIZON2020. Bolaget har också erkänts av FN och mottagit “Climate Action Award”.