Nyheter

Revolutionerar marknaden för nickelmetallhydridlösningar för energilagring

Nilar International väntas genom framgångsrikt samarbete med tyskbaserade Heinrich Kopp GmbH revolutionera världsmarknaden för energilager, baserade på batterier med icke brandfarlig elektrolyt.

De första gemensamma lagringslösningarna för solceller kommer att presenteras på ees Europe i München under denna vecka och är redan i dagsläget tillgängliga från lager. Ambitionen är att snabbt bygga broar mellan hållbar energiförsörjning och hemautomation.

Nilar, en svensk innovationsledare inom energilagringslösningar, kan tillsammans med Kopp, som en betydande expert inom elektrotekniska produkter och hemautomatiseringslösningar, förändra marknaden för smart, hållbar energihantering. Med ett unikt samarbete presenteras ett första gemensamt produkterbjudande på mässan ees Europe i München – ett innovativt energilagringssystem baserat på nickel-metallhydrid som kombinerar hög kvalitet med prestanda och maximal säkerhet.

Snabb expansion av produktportföljen

Kopp och Nilar arbetar för närvarande med nya innovativa lösningar. Med sitt unika Nilar Hydrid®-batteri har Nilar den säkraste cellen på marknaden och är ett högkvalitativt, hållbart och kraftfullt alternativ på marknaden.

Erik Oldmark, tillförordnad VD för Nilar:

– Mitt mål är att stärka Nilars position på den växande marknaden för energilagring och vårt expanderande nätverk kan hantera det. Samarbetet med Kopp tar vår teknik till en ny nivå som fullserviceplattform och bidrar till att Nilars batterier blir det självklara alternativet för en växande marknad samtidigt som det gynnar våra kunder.

Stephan Dörrschuck, VD för Kopp:

– Inom området för uttag och strömbrytare, dimrar och närvarodetektorer för specialist- och detaljhandeln är vi idag ledande, och nu visar vi också vägen i tysktalande regioner inom energihantering och hemautomation.

Zouhair Kefi, chef för divisionen Energy & Home Automation på Kopp:

– Med Nilars teknik kan vi erbjuda högsta standard för framtiden, och erbjuder våra kunder det mest innovativa och, framför allt, det säkraste lagringssystemet på marknaden. Produktsortimentet kompletteras nu med lösningar för smart energistyrning och hemautomation.

Det nya samarbetet bådar gott för framtiden.  Jan Lundquist, chef för försäljning och marknadsföring på Nilar:

– Genom att samarbeta med Kopp tar vi ytterligare ett steg mot att möta marknadens behov. Vi kan erbjuda hållbara system av hög kvalitet under hela driftstiden.

Första gemensamma produkten presenteras på ees Europe

Under denna vecka kommer Nilars och Kopps första gemensamma produkterbjudande att presenteras för allmänheten – energilagringssystem för bostadsmarknaden, främst i Tyskland, med en användbar kapacitet på 5,76 kWh med 15 års garanti. Växelriktaren levereras av den gemensamma samarbetspartnern Kostal, en kvalitetsleverantör baserad i tyska Lüdenscheid.