Nyheter

COVAL: Ny serie minivakuumpumpar med IO-LINK-kommunikation

Covals nya LEMAX IO-serie med minivakuumpumpar med IO LINK-kommunikation integrerar alla nödvändiga funktioner för optimerad vakuumhantering i ett kompakt paket.

Via IO-Link-gränssnittet kommunicerar minivakuumpumparna permanent med omgivningen och tack vare ASC-tekniken (Air Saving Control) kombineras produktivitet med energibesparingar och passar till en mängd tillämpningar inom förpackning, robotik eller plastbearbetning. Utan att behöva extra kringutrustning är dessa allt-i-ett-minipumpar helt kompatibla med Industry 4.0-automation.

IO-Link, förenklad kommunikation

IO-Link-gränssnittet säkerställer effektiv realtidskommunikation mellan LEMAX IO-vakuumpumpar och alla protokoll på högre nivå (Ethernet/IP, PROFINET, EtherCAT, etc.) som används för att övervaka produktionslinjen. IO-Link möjliggör kontinuerlig diagnostik, central programmering och pumpstyrning. Tillgängligheten av diagnostiska statusdata i realtid gör det möjligt att optimera produktionen. Förutom snabb och kostnadseffektiv installation är förebyggande underhåll enklare och byte av vakuumpumpar kräver ingen omkonfigurering.

Energibesparande

ASC-teknik, som säkerställer intelligent vakuumkontroll genom att stoppa luftförbrukningen när den inställda vakuumnivån nås, genererar energibesparingar mellan 75 och 99% beroende på tillämpning. Dessutom analyserar ASC den aktuella tillämpningen och anpassar sig till antingen ogenomträngliga eller porösa delar för att optimera drift och energiförbrukning.

Kompakt storlek och lätt vikt

De kompakta LEMAX IO-pumparna har alla huvudfunktioner integrerade i en enda modul: tryckreglering, magnetventiler, antidämpande öppen ljuddämpare, elektronisk vakuumomkopplare, M8-kontakt (direkt Plug & Play-anslutning) och justerbar blåsning. Deras reducerade storlek och vikt (130 g) gör att sugkopparna kan placeras på minsta avstånd för att uppnå kortast möjliga grepptid utan lastförlust.

Modularitet

LEMAX IO kan anpassas efter behoven hos integratörer och användare. De finns i tre munstycksdiametrar (1, 1,2, 1,4 mm) som möjliggör en sugflödeshastighet från 29 till 70 Nl/min (max vakuum 85%). De är valfritt utrustade med en normalt stängd (NC) eller normalt öppen (NO) magnetventil. Denna variant rekommenderas för tillämpningar där grepp om arbetsstycket måste garanteras vid ett oväntat strömavbrott eller till och med om läckage uppstår (positiv säkerhet).
Flera LEMAX IO kan kombineras på en ö med en enda tryckförsörjning.

www.coval-international.com