Nyheter

Digital Metal och Etteplan ingår designpartnerskap inom additiv tillverkning

Teknikföretaget Etteplan och Digital Metal, ett globalt ledande företag inom utveckling och tillverkning av högprecisionssystem för metal binder jetting för industriell användning, har enats om ett inleda ett strategiskt partnerskap inom additiv tillverkning (3D-printing).

Partnerskapet syftar till att erbjuda designoptimeringslösningar för Digital Metals processer för binder jetting och att erbjuda tillverkningsföretag den fulla nyttan av tekniken – från idé till komplett komponent med volymproduktion i åtanke.

– Tillsammans med Etteplan kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett starkare erbjudande, som omfattar en komplett design- och tillverkningsprocess. Samarbetet ger oss tillgång till ett designteam i världsklass som kompletterar vår verksamhet mycket väl, säger Christian Lönne, VD på Digital Metal.

Med tekniker som additiv tillverkning och binder jetting ges möjligheten att tänka utanför boxen när det gäller att designa produkter och komponenter. Genom att kombinera Digital Metals expertis inom binder jetting med Etteplans omfattande kunskap inom konstruktion av komponenter för additiv tillverkning är målet att påskynda övergången från traditionell tillverkning till additiv tillverkning.

– Etteplan har gjort stora investeringar i additiv tillverkning och har varit involverade i banbrytande teknik under lång tid. Vi ser fram emot att utforska och skapa synergier tillsammans med Digital Metal. Samarbetet kommer att stärka både Etteplans och Digital Metals erbjudanden gentemot befintliga och framtida kunder, säger Riku Riikonen, SVP, Engineering Solutions, Etteplan.