Nyheter

Pär Holmgren (MP): ”Det är högerns fel att skogen måste skyddas”

”Den pågående klimatkrisen och den allt snabbare förlusten av biologisk mångfald kräver att skogspolitiken läggs om. Det är årtionden av misslyckad klimatpolitik, med högerpartier och socialdemokrater i spetsen, som skapat situationen.”

Det skriver EU-parlamentarikern Pär Holmgren (MP) i ett debattinlägg i Expressen:

”Det är bara ett land som i dagsläget lever upp till Parisavtalet – Gambia. När Parisavtalet slöts kritiserades det av oss gröna för att inte vara tillräckligt ambitiöst. Sex år senare är det bara vi gröna som fortfarande har ambitionen att leva upp till avtalet. Inga andra politiska krafter är beredda att göra vad som krävs för att leva upp till det. De pratar gärna klimatpolitik – men när det väl blir förhandling kommer ursäkterna, då är prioriteringarna annorlunda.”

”Det är inte Miljöpartiets fel att den svenska skogen behöver skyddas. Det är inte Miljöpartiet som är orsaken till årtionden av utsläppsfest eller massutrotning av arter. Miljöpartiet är det bästa skogspartiet för att ingen annan bryr sig. Högerns vurmande för business as usual och den fossila industrin kräver att skogen agerar kollager för att kompensera för ökade utsläpp. Moderaterna motarbetar utfasning av den fria tilldelningen inom utsläppshandeln och vill sänka priset på utsläpp. Centerpartiet vill stoppa taxonomin, vars syfte är att styra om investeringar från det fossila, till det hållbara. Det är allt annat än seriöst.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/det-ar-hogerns-fel-att-skogen-maste-skyddas/