Nyheter

Metsä Tissues nya mjukpapperslinje i Tyskland är framtagen för hållbara hygienprodukter

Den nya Metsä Tissue-linjen producerar vikta pappershanddukar för  användning inom offentliga miljöer. Med den utökade kapacitet som investeringen ger är företaget väl positionerat för att förse den tyska marknaden med sitt sortiment av hållbara mjukpappersprodukter.   

– Våra produkter är hållbara hygienlösningar för vardagsanvändning i offentliga miljöer i Västeuropa – från köpcenter, hotell och sjukhus till kontorsfastigheter. Mjukpapper är det som föredras för att torka händerna på offentliga toaletter, och våra produkter erbjuder ett effektivt och hållbart sätt att sköta handhygienen. Särskilt i dessa pandemitider har mjukpapper kommit att ersätta till exempel varmlufttorkar i offentliga miljöer. Fördelen med mjukpappershygien är att det inte sprids bakterier när papperet kastas efter användningen, säger Tobias Lüning, Senior Vice President Central Europe, Metsä Tissue. 

I och med investeringen i ny maskinteknologi svarar Metsä Tissue på kundernas krav och erbjuder hygieniska mjukpappersprodukter som produceras och transporteras lokalt och  mer effektivt och hållbart än tidigare.

– I enlighet med vår strategi fokuserar vi på att tillverka och sälja mjukpappersprodukter nära kunderna. Vårt mål är att göra hela värdekedjan, från skogen till slutprodukten, mer hållbar. Tack vare den här investeringen kan vi lasta 20 procent mer per pall och lastbilsflak än tidigare och minimerar därmed behovet av onödiga transporter. På så sätt kan vi minska våra koldioxidutsläpp per levererat ton hygienpapper från vårt Raubach-bruk, sammanfattar Lüning.   

Den nya konverteringslinjen på Metsä Tissues Raubach-bruk har en produktionskapacitet på cirka 14 000 ton vikta pappershanddukar per år. Linjen togs i bruk i september 2021 och ska vara i full produktion till 2022.