Nyheter

Banbrytande tryckluftslösning från ELGi

ELGi Compressors Europe, ett dotterbolag till ELGi Equipments Limited, en av världens ledande tillverkare av luftkompressorer, tillhandahåller en helhetslösning åt en global tillverkare av bromsbelägg baserade i Hartlepool, Storbritannien.

ELGi, tillsammans med sin auktoriserade återförsäljare Compressors and Pipework Systems (CAPS), CAPS ersatte det befintliga tryckluftssystemet vilket resulterade i förbättrad driftseffektivitet, minskat lufttryck på plats med 0,5 bar och en ungefärlig minskning av energiförbrukningen på 3,5 %. 

Bromsbeläggstillverkaren försökte modernisera sitt tryckluftssystem på grund av tillförlitlighetsproblem som ledde till ökade underhållskostnader och driftstopp. ELGi:s team genomförde en platsrevision för att utvärdera tryckluftsbehovet och utvecklade en skräddarsydd lösning för den brittiska tillverkaren. CAPS förslag omfattade fyra nya ELGi-luftkompressorer (två EG132 VFD Premium och två EG160 VFD Premium), två högeffektiva kyltorkar, högkvalitativa aluminiumrör och olje-vattenavskiljare. Kunden såg omedelbart en minskning av energiförbrukningen och fick en mycket smidigare produktion utan avbrott eller oväntade driftstopp.

– På ELGi är vår definition av Alltid bättre nära kopplad till vår vision: Att alltid och överallt vara det självklara valet. Vi är stolta över att kunna tillgodose våra kunders behov med omfattande och skräddarsydda tryckluftslösningar, säger Steven Coombs, områdesförsäljningschef.

– Att samarbeta med CAPS i denna banbrytande installation hjälpte oss att ge våra kunder lägsta möjliga livscykelkostnad genom minskade underhållskrav och energibesparingar.

– Våra effektiva luftkompressorer och lufttorkar åtföljs av en 10-års garanti som eliminerar oväntade reparationskostnader på grund av haverier, säger Mark Gowing, Service- och eftermarknadschef för Storbritannien och Irland. På ELGi bekräftar vi vårt engagemang för tillförlitlighet genom att ge kunderna robusta garantiavtal och i detta fall kommer underhållsteamet kunna utnyttja en 5-årig serviceplan som täcker allt tillhörande servicearbete för tryckluftssystemet.”

Den robusta konstruktionen av EG-seriens kompressorer möjliggör drift vid extrema temperaturer, från kalla till varma och från torra till extremt fuktiga förhållanden, vilket ger en totalt sett högre tillförlitlighet för tryckluftssystemet. ELGi:s högeffektiva kompressorelement är utrustade med egenutvecklade η-V-profilrotorer, inklusive 4/5-lobkombinationen, gjorda för att köras med låga rotorhastigheter. Denna unika design minskar tryckförluster, och tillsammans med trestegsseparationen OSBIC (oljeseparation genom påverkan och centrifugalverkan) tillhandahålls den bästa reduceringen av oljekontamination (<1 ppm) och utmärkt energieffektivitet.

Läs mer om produkterna i ELGi:s EG-serie:

här.